Slim Fit: Ce urmări are dieta fără zahăr şi alcool timp de o lună?

22.11.2015 0 comentarii

Poate părea dificil să abordăm alimentaţia relaxat, fără să ne impunem regulile rigide ale atâtor diete de care auzim neîncetat. Cu toate astea, rezultatele pot să apară chiar şi în urma unor măsuri aparent minore, dar cu implicaţii importante asupra organismului nostru.

 1. Fără zahăr, alcool şi E-uri, timp de o lună

  De la această premisă au plecat şi producătorii showului de televiziune olandez “LifeHunters”. Sacha a văzut propunerea ca pe o provocare, aşa că a acceptat ca, timp de o lună, să renunţe total la zahăr, alcool şi produse care conţin E-uri.

  Înainte de a începe, tânărul a fost consultat de un medic sportiv. Au urmat teste de sânge sau care să îi verifice sănătatea plămânilor şi a inimii. S-a constatat că Sacha are o sănătate bună, însă unele valori, cum ar fi cea a colesterolului, un pic peste limita acceptată.

  Renunţarea la zahăr – cel mai greu obstacol


  Prima săptămână a fost cea mai grea, iar renunţarea la zahăr a dat cele mai multe probleme. Tânărul se simţea mereu obosit, era nervos şi nu ştia ce să mănânce sau cum să combine alimentele.

  Nutriţionistul i-a trasat unele indicaţii generale, însă nu i-a oferit niciun meniu personalizat. Fructe, legume, ouă, iaurt, pâine din cereale integrale, grăsimi nesaturate (ulei de măsline, peşte, nuci şi seminţe) toate s-au regăsit la un moment dat pe masa voluntarului olandez.

  Testele de final – 3.6 kg pierdute şi un tonus mult mai bun

  La finalul celor 4 săptămâni, tonusul lui Sacha era cu totul altul, simţindu-se mult mai bine şi mai energic. Testele au arătat, într-adevăr, o îmbunătăţire a stării sale de sănătate: colesterolul i-a scăzut cu 8%, valoarea glicemiei era mult mai mică, iar tensiunea arterială a scăzut de la 135 la 125. În plus, tânărul a slăbit 3.6 kg.

  Chiar dacă un experiment izolat, studiul olandez vine să demonstreze cât de uşor este să începem să ne schimbăm stilul de viaţă. Chiar dacă nu reuşim să ţinem diete sofisticate sau să facem sport în mod regulat, putem opta pentru astfel de mici trucuri eficiente, se pare.
   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro