Şniţel din piept de pui cu salată orientală

Clasic, gustos şi simplu de pregătit! Cine nu şi-ar dori un astfel de preparat? Ce zici de combinaţia şniţel din piept de pui cu salată orientală? Te tentează?
-
Ingrediente
1 piept de pui
3 ouă
1 ceaşcă apă minerală
sare, piper
făină cât cuprinde
Pentru salata orientală:
3-4 cartofi
1 castravete murat
5 măsline
1 ceapă tăiată rondele
1 ou fiert tare (opţional)
ulei de măsline
suc de lămâie
Mod de preparare
Ia un piept de pui, spală-l, porţionează-l întâi pe jumătate, iar după aceea pe lăţime taie feliuţe subţiri. Dintr-o jumătate de piept de pui, trebuie să tai aproximativ 6 porţii.
Se bat un pic feliile pentru a se mai subţia un pic, se sărează şi se piperează.
Se realizează o compoziţie din 3 ouă, 1 ceaşcă apă minerală, un pic de sare şi pune făină cât cuprinde astfel încât aluatul să fie unul asemănător celui pentru clătite.
Fiecare felie de piept de pui se dă întâi prin făină, apoi prin compoziţia de mai sus şi se pune la prăjit, în ulei încins, la foc moderat.
Focul nu trebuie să fie mic pentru ca şniţelele să nu absoarbă prea mult ulei. Prăjeşte bine pe o parte şi pe alta şi scoate pe o hârtie absorbantă.
Şniţelele se pot servi cu salată orientală: fierbe în coajă cartofii, curăţă-i de coajă apoi, taie-i în sferturi, adaugă maslinelele, castravetele murat tăiat rondele, ceapa tăiată, asezonează cu ulei de măsline şi suc de lămâie.
