Şniţele din peşte alb şi ciuperci
O combinaţie interesantă, găteşte şniţele din peşte alb şi ciuperci pentru un preparat gustos, simplu şi de efect! Ar merge şi la ocaziile speciale, nu-i aşa?
-
Ingrediente
2 bucăţi de peşte (cod, merluciu etc.)
sare, piper
3 ouă
1 ceşcuţă apă minerală
făină cât cuprinde (cam 10 linguri)
pesmet
100 ml ulei
10 ciuperci
4 cepe
Mod de preparare
Ia bucăţile de peşte, spală-le bine, lasă-le să se usuce, sărează, piperează.
Realizează o compoziţie din 3 ouă bătute bine, un pic de sare, piper, 1 ceşcuţă apă minerală şi făină cât cuprinde (aproximativ 10 linguri de făină), astfel încât aluatul să fie asemănător celui de clătite.
Peştele porţionat se dă prin această compoziţie, apoi prin pesmet, iar prin compoziţia de ou, iar prin pesmet şi îl punem la prăjit, în ulei încins.
Separat, pe un grătar, pune la fript 10 ciuperci şi 4-5 cepe micuţe.
Când peştele este gata, aşază pe un platou, împreună cu ciupercile şi ceapa.