Somon cu chilli

12.09.2015 6 comentarii

În viață există și lucruri foarte bune. Iar unul dintre ele este somonul. Dacă nu m-aș teme că v-aș plictisi, cred c-aș găti de 3-4 ori pe săptămână somon. E foarte gustos, e sănătos, e ușor de preparat. Ca în cazul de față :)

  1. În viață există și lucruri foarte bune. Iar unul dintre ele este somonul. Dacă nu m-aș teme că v-aș plictisi, cred c-aș găti de 3-4 ori pe săptămână somon. E gustos, e sănătos, e ușor de preparat. Ca în cazul de față :)

    Ingrediente

    • 2 rondele de somon (sau 2 bucăți de file)
    • 2 linguri de sos chilli dulce
    • 1 lingură de sos de soia
    • 2 cm rădăcină de ghimbir
    • coaja și sucul de la o limetă
    • opțional, orez Basmati ca garnitură

    Rețetă

    Într-un bol am amestecat sosul chilli, sosul de soia, ghimbirul dat pe răzătoarea mică, sucul și coaja rasă ale limetei.

     Somon cu chilli - sosul chilli se amesteca cu soia, ghimbir, zeama si coaja de la limeta

    Cu ”glazura” (de fapt, cu jumătate din ea) asta am uns rondelele de somon și le-am lăsat la rece cam 30 de minute. Între timp, am pus orezul Basmati la fiert.

     Somon cu chilli - rondelele de somon se ung cu amestecul de soia, chilli, ghimbir si limeta

    Am pus apoi rondelele pe grătar.

     Somon cu chilli - rondelele de somon se prajesc la gratar

    2-3 minute pe fiecare partă. Nu s-au ars, doar glazura s-a înegrit un pic.

     Somon cu chilli - somonul se prajeste pe ambele parti

    Când au fost gata, le-am uns cu restul de ”glazură” și le-am pus pe un ”pat” de orez, amestecat cu un pic de curry și un pic de soia.

     Somon cu chilli - somonul se unge cu restul de glazura si se serveste cu orez

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • fotograf bucuresti

    Simplpu, frumos si probabil foarte gustos.

    28.07.2011
  • Carucioare

    simpla si foarte gustoasa

    12.08.2011
  • Andra

    Ce bine arata! Delicios

    28.09.2011
  • Anca

    Foarte bine arata. Mie imi place ca dureaza putin si sunt sigura ca e foarte gustos, dupa ingrediente.

    09.11.2012
  • Pariuri X

    Medalionul de somon arata foarte bine, gratarul acela pentru interior este defapt o tigaie? Cum se foloseste ?

    26.02.2013
  • Florarie Bucuresti

    O reteta pentru cei ca mine, care apreciaza mancarurile mai picante si consuma des somon. Pana azi nu am incercat combinatia asta dar suna, adica miroase, bine!

    05.03.2013
Autor: Andrei Crivăț