Somon cu tagliatelle

E drept, preparatele cu somon nu sunt foarte sofisticate sau foarte variate, însă poţi face asocieri interesante! De exemplu, cum îţi sună somon cu tagliatelle?
-
Ingrediente
1 bucată somon
250 g paste tagliatelle
sare, piper
1 ţelină
unt sau ulei de măsline
brânză mai tare sau sos de roşii
Mod de preparare
Pune să fiarbă 1 litru de apă. Când dă în clocot, adaugă pastele şi lasă-le cel puţin 20 de minute.
Spală somonul, usucă-l pe un prosop de hârtie, sărează şi piperează.
Prepară-l la aburi, aşezându-l pe o bucată mai mare de ţelină.
Când pastele sunt gata, scurge-le şi, în aceeaşi cratiţă, adaugă peste ele 1 cubuleţ de unt sau puţin ulei de măsline. Amestecă un pic, după care rade peste brânză. Amestecă bine şi serveşte alături de somon.
O altă variantă ar fi aceea de a asocia pastele cu sos de roşii. În acest caz, încălzeşte ½ cană de sos de roşii, adaugă piper măcinat şi apoi toarnă amestecul peste paste, după care serveşte cu somon.
