Somon la cuptor cu ierburi aromatice şi dovlecel
Ai invitaţi şi nu ştii ce să găteşti? Rapid, simplu şi gustos e descrierea preparatului perfect aşa că alege somon la grătar cu ierburi aromatice şi dovlecel!
-
Ingrediente
2 bucăţi de somon
Sare
3 dovlecei
Ierburi aromatice (mărar măcinat, rozmarin, piper etc)
Ulei de măsline
Zeamă de lămâie
1 bucată de ţelină
Mod de preparare
Spală somonul, sărează, piperează.
Spală şi taie pe lung o ţelină.
Unge cu ulei o tavă întinsă, pune un strat de ţelină şi aşază apoi bucăţile de peşte pe acest strat.
Spală dovleceii, taie-i rondele şi aşază-i şi pe ei în tavă.
Stropeşte cu ulei de măsline, apoi cu zeamă de lămâie şi condimentează cu ierburile aromatice.
Dă la cuptor şi lasă până când peştele este gata.