Somon marinat cu 7 arome românești

-
Iată unul dintre exemplele despre modul în care se poate folosi amestecul “7 arome românești” de tip pudră. Rețeta este foarte simplă, rapidă și plină de gust și aromă.
Bucătărie: românească
Dificultate: ușor
Canitate: 2 porții
Timp de preparare: 5 minute, plus marinare
Timp de gătit: 10 minuteIngrediente
2 fileuri de somon, circa 700 g în total
1-2 lingurițe de amestec de condimente 7 arome românești pudră
2 lingurițe de suc de lămâie
2 lingurite de ulei de floarea-soarelui
frunze proaspete de pătrunjel, pentru ornat
coaja de lămâie rasă, pentru servitRețetă
Se combină într-un castronel amestecul 7 arome cu suc de lămaie și ulei.
Se spală și se sterg prin tamponare cu prosoape de hârtie fileurile de somon. Se ung apoi pe fețele fără piele cu o parte din combinația de condimente și ulei.
Se așează unul peste celălalt cele două fileuri unse, cu fețele cu piele, la exterior. Se acopera și se lasă la marinat minim 1 oră, în frigider.
Se desfac cele două fileuri și se așează pe o tavă de cuptor, căptușită cu folie de aluminiu unsă cu puțin ulei. Se încinge grill-ul cuptorului. Se frig fileurile sub grill, la o distanță de 15-20 de cm de sursa de căldură, circa 7-8 minute, sau până ce sunt făcute după dorință.
Se ung cu restul de marinadă și se servesc presărate cu frunze proaspete de pătrunjel și cu coaja de lămâie.Sfaturi:
Somonul este făcut atunci când, privită în secțiune, carnea sa este albă și opacă. Un alt semn este atunci când, la apăsare cu degetul, carnea se desface ușor.
Gustați mai întâi amestecul de condimente 7 arome ca să calibrați cantitatea corectă. Dacă gustul vi se pare slab, puteți folosi 2-3 lingurițe de amestec. Dacă gustul sau vi se pare puternic și picant, reduceți la 1 sau 2 lingurițe.

mie imi place somonul si sunt interesata de prepararea acestuia. Mi se pare exceptionala reteta