Somon mediteranean
-
Bucătar: Toth Csaba
Pensiunea Deja-Vu, Cluj-Napoca str. Ion Ghica nr. 2, tel: 0264.354.939
Ingrediente:- 120 gr somon
- 50 ml vin spumant
- 5 g usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 20 g faină albă
- 50 g unt de masă
- 1 g piper alb
- 1 g sare
- 80 g roșii
- 30 g pastă de roșii
- 10 g usturoi
- 50 g smântână dulce
- 1 g muguri de pin
- 5 g pătrunjel verde
- 1 g busuioc
- 5 ml sos Soia
- 50 g lămâie
- 50 g sparanghel verde
- 50 g bacon
- 20 ml ulei măsline
- 50 ml vin alb demisec
- 1 g arome Provence
- 1 g piper negru
- 1 g sare
Apoi, somonul se prăjește la tigaie în unt de masă și ulei de măsline. Pentru sos, roșiile pasate se trag la tigaie în ulei de măsline, pentru 2 minute. Apoi se încorporează pasta de roșii și se aromatizează cu sos de soia, busuioc, muguri de pin și pătrunjel verde. Se condimentează cu sare și piper alb.
Pentru garnitură, sparanghelul se trage la tigaie în ulei de măsline împreuna cu baconul, până la rumenire. Se stinge cu vin alb demisec și se aromatizează cu arome de Provence. Se condimentează ușor cu sare și piper negru.
Se montează în farfurie și se ornamentează cu lămaia.
Poftă bună :)

voi sunteti niste oameni rai si nesanatosi la cap de chinuiti lumea cu retete din astea :) o zi intreaga am visat la pestele ala ....
arata grozav ,pacat ca nu e in fata mea