Somon mediteranean

02.08.2008 2 comentarii
  1. Bucătar: Toth Csaba
    Pensiunea Deja-Vu, Cluj-Napoca str. Ion Ghica nr. 2, tel: 0264.354.939


    Ingrediente:
    • 120 gr somon
    • 50 ml vin spumant
    • 5 g usturoi
    • 50 ml ulei de măsline
    • 20 g faină albă
    • 50 g unt de masă
    • 1 g piper alb
    • 1 g sare
    Ingrediente pentru sosul mediteranean:
    • 80 g roșii
    • 30 g pastă de roșii
    • 10 g usturoi
    • 50 g smântână dulce
    • 1 g muguri de pin
    • 5 g pătrunjel verde
    • 1 g busuioc
    • 5 ml sos Soia
    • 50 g lămâie
    Ingrediente pentru garnitură:
    • 50 g sparanghel verde
    • 50 g bacon
    • 20 ml ulei măsline
    • 50 ml vin alb demisec
    • 1 g arome Provence
    • 1 g piper negru
    • 1 g sare
    Mai întâi, pregătim ingredientele pentru preparare: somonul se condimentează cu sare, piper alb și se trece prin făină; roșiile se pasează împreună cu usturoiul iar pătrunjelul se toacă fin. Pentru garnitură, sparanghelul se taie bastonașe. (click pe poze pentru mărire)

     

    Apoi, somonul se prăjește la tigaie în unt de masă și ulei de măsline. Pentru sos, roșiile pasate se trag la tigaie în ulei de măsline, pentru 2 minute. Apoi se încorporează pasta de roșii și se aromatizează cu sos de soia, busuioc, muguri de pin și pătrunjel verde. Se condimentează cu sare și piper alb.

     

    Pentru garnitură, sparanghelul se trage la tigaie în ulei de măsline împreuna cu baconul, până la rumenire. Se stinge cu vin alb demisec și se aromatizează cu arome de Provence. Se condimentează ușor cu sare și piper negru.



    Se montează în farfurie și se ornamentează cu lămaia.

     

    Poftă bună :)
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Zoonapolitikon

    voi sunteti niste oameni rai si nesanatosi la cap de chinuiti lumea cu retete din astea :) o zi intreaga am visat la pestele ala ....

    28.08.2008
  • marina

    arata grozav ,pacat ca nu e in fata mea

    02.12.2008
Autor: ebucataria.ro