Sos de ghimbir

07.08.2008 4 comentarii
  1. O rețetă simplă, se face în 5 minute și e potrivită când aveți musafiri și vreți să faceți repede un grătar, de exemplu. Plecăm de la premiza că ghimbirul e ceva foarte aromat și foarte bun. Sosul de ghimbir este, de asemenea, foarte aromat, dar foarte picant. Și se folosește la fripturi reci sau calde și la carnea de pește, preparată la grătar. Pentru acest sos, la o masă de vreo 4 persoane, e nevoie de - evident - ghimbir (pe care-l găsiți în hypermarket), 3 căței de usturoi, 2 ardei iuți, sos de soia, o lămâie, sare și piper. (click pe poze pentru mărire)

     

    Ghimbirul (cât o nucă, nu mai mult, curățat de coajă - e marcat cu roșu în poza de mai sus), ardeii (cu tot cu semințe) și cățeii de usturoi se dau pe răzătoarea mică. E destul de complicat să dați pe răzătoare ardeii și ghimbirul - ardeii pentru că sunt subțiri, iar ghimbirul pentru că se întinde pe toată răzătoarea. Eu le mai "scap" la robot când mă grăbesc, pe toate, însă le las până se mărunțesc de tot. Legumele mărunțite se amestecă cu sosul de soia și cu zeama de la lămâie, cu sare și cu piper după gust. Și iese cam așa (scuze pentru poza slabă, o să avem o cameră foto mai bună în scurt timp)

     

    Poftă bună :)
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • romi

    incearca

    01.10.2008
  • ebucataria.ro

    ce?

    01.10.2008
  • vartosu mariana

    Cunosc beneficiile ghimbirului si-l recomand in alimentatie.Am folosit acest sos(exclus ardeii) este extrem de picant si merge excelent cu somonul la gratar.Evident, eficace pentru persoanele care nu vor sa manance prea mult.Excelent, pe bune!

    26.01.2012
  • vartosu mariana

    Cunosc beneficiile ghimbirului si-l recomand in alimentatie.Am folosit acest sos(exclus ardeii) este extrem de picant si merge excelent cu somonul la gratar.Evident, eficace pentru persoanele care nu vor sa manance prea mult.Excelent, pe bune!

    26.01.2012
Autor: Andrei Crivăț