Spaghete carbonara

Italienii sunt vestiţi pentru reţetele de paste, iar carbonara şi bolognese sunt printre cele mai apreciate. Dacă la capitolul ingrediente sau mod de preparare fiecare bucătar îşi aduce contribuţia proprie, altul pare a fi secretul celor mai delicioase paste: acela de a fi savurate întotdeauna calde.
-
Aşadar, îţi propunem o delicioasă reţetă de spaghete carbonara, pe care să le pregăteşti în cantitatea potrivită pentru o singură masă. Chiar dacă pastele carbonara includ astăzi şi smântână, reţeta iniţială includea doar un sos din ouă şi brânză, variantă pe care ţi-o propunem şi noi.
Ingrediente:
spaghete 300 g (150 g ar fi porţia pentru o singură persoană)ouă – 4 gălbenuşuri şi 1 ou întregparmezan – 100 gkaizer sau bacon – 150 gpiper - după gust
Mod de preparare:
Taie kaiserul în cubuleţe sau fâşii şi căleşte într-o tigaie, de preferat fără adaos de ulei. Lasă-l până se rumeneşte, după care dă de pe foc şi lasă-l să se răcească.
Amestecă într-un castron ouăle, adaugă parmezanul şi piperul. Amestecă totul cu un tel, până obţii un amestec omogen.
Între timp, pregăteşte spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Apoi, adaugă kaiserul la amestecul de ou şi peste ele pastele luate de pe foc şi scurse în prealabil. Amestecă foarte bine pentru a se lega totul într-o compoziţie omogenă.
Serveşte imediat, adăugând, dacă mai e necesar, parmezan şi piper. Pentru un plus de savoare, poţi folosi şi sparanghel sau pătrunjel tocat mărunt.
