Spaghete cu ciuperci

20.09.2016 0 comentarii

Iată cea mai simplă, dar şi cea mai savuroasă, în viziunea multora, reţetă cu paste: spaghete cu ciuperci! Ai mai personaliza-o cu vreun ingredient în plus?

  1. Ingrediente

    250 g spaghete puţin mai groase
    1 cubuleţ de unt (sau puţin ulei, dacă ţinem post)
    sare, piper
    20 ml ulei
    10 ciuperci
    pătrunjel tocat mărunt

    Mod de preparare

    Pune apă cu puţină sare la fiert.

    Când dă în clocot, adaugă spaghetele şi lasă-le să fiarbă cam 25 de minute.

    După, clăteşte-le sub un jet de apă rece şi pune-le din nou pe foc, într-o cratiţă în care ai pus puţin ulei sau un cubuleţ de unt.

    Amestecă-le bine, sărează şi piperează.

    Separat, într-o cratiţă cu aproximativ 20 ml de ulei, adaugă ciupercile curăţate şi spălate în prealabil. Taie-le în bucăţi ceva mai mari.

    După câteva secunde, ele îşi vor lăsa apa.

    Lasă-le pe foc până scade apa, iar ele sunt făcute.

    Scoate-le şi pune-le în farfurii, peste spaghete.

    Sărează, piperează şi presară peste pătrunjel tocat mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro