Spaghete cu ciuperci

Iată cea mai simplă, dar şi cea mai savuroasă, în viziunea multora, reţetă cu paste: spaghete cu ciuperci! Ai mai personaliza-o cu vreun ingredient în plus?
-
Ingrediente
250 g spaghete puţin mai groase
1 cubuleţ de unt (sau puţin ulei, dacă ţinem post)
sare, piper
20 ml ulei
10 ciuperci
pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare
Pune apă cu puţină sare la fiert.
Când dă în clocot, adaugă spaghetele şi lasă-le să fiarbă cam 25 de minute.
După, clăteşte-le sub un jet de apă rece şi pune-le din nou pe foc, într-o cratiţă în care ai pus puţin ulei sau un cubuleţ de unt.
Amestecă-le bine, sărează şi piperează.
Separat, într-o cratiţă cu aproximativ 20 ml de ulei, adaugă ciupercile curăţate şi spălate în prealabil. Taie-le în bucăţi ceva mai mari.
După câteva secunde, ele îşi vor lăsa apa.
Lasă-le pe foc până scade apa, iar ele sunt făcute.
Scoate-le şi pune-le în farfurii, peste spaghete.
Sărează, piperează şi presară peste pătrunjel tocat mărunt.
