Spaghete cu creveţi

02.11.2016 0 comentarii

Iată ce numim noi un preparat mult prea simplu şi gustos să nu îl încerci şi tu, acasă: spaghete cu creveţi! Ai savurat vreodată pastele în combinaţia asta?

  1. Ingrediente

    200 g spaghete
    1 cubuleţ de unt
    sare, piper
    10-15 creveţi
    ulei de măsline
    suc de lămâie
    usturoi tăiat mărunt
    rucola sau baby spanac, după preferinţă

    Mod de preparare

    Pune la fiert 1 litru de apă cu puţină sare.

    Când dă în clocot, adaugă spaghetele.

    Lasă-le cam 20 de minute sau până când sunt pătrunse.

    Apoi, clăteşte-le sub un jet de apă rece, scurge-le şi pune-le într-un bol unde amestecă-le cu un cubuleţ de unt, sare şi piper.

    Între timp, curăţă creveţii şi marinează-i, adică ţine-i minimum 10  minute într-un amestec format din ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper şi 2-3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt.

    După aceea, prăjeşte-i n ulei încins. Adaugă peste ei, aici, din nou suc de lămâie şi câţiva căţei de usturoi tăiaţi mărunt.

    Amestecă spaghetele cu creveţii şi decorează cu rucola sau baby spanac.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro