Spaghete cu creveţi

Iată ce numim noi un preparat mult prea simplu şi gustos să nu îl încerci şi tu, acasă: spaghete cu creveţi! Ai savurat vreodată pastele în combinaţia asta?
-
Ingrediente
200 g spaghete
1 cubuleţ de unt
sare, piper
10-15 creveţi
ulei de măsline
suc de lămâie
usturoi tăiat mărunt
rucola sau baby spanac, după preferinţă
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru de apă cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă spaghetele.
Lasă-le cam 20 de minute sau până când sunt pătrunse.
Apoi, clăteşte-le sub un jet de apă rece, scurge-le şi pune-le într-un bol unde amestecă-le cu un cubuleţ de unt, sare şi piper.
Între timp, curăţă creveţii şi marinează-i, adică ţine-i minimum 10 minute într-un amestec format din ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper şi 2-3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt.
După aceea, prăjeşte-i n ulei încins. Adaugă peste ei, aici, din nou suc de lămâie şi câţiva căţei de usturoi tăiaţi mărunt.
Amestecă spaghetele cu creveţii şi decorează cu rucola sau baby spanac.
