Spaghete cu dovlecel şi kaizer

Ţie în ce combinaţii îţi plac pastele? Dacă eşti deschis propunerilor, încearcă şi varianta asta, simplă şi delicioasă: spaghete cu dovlecel şi kaizer!
-
Ingrediente
300 g kaizer
100 g şuncă de ţară
50 ml ulei
1 dovlecel
300 g spaghete
1 cubuleţ de unt
sare, piper
Mod de preparare
Încinge uleiul şi căleşte kaizerul şi şunca, tăiate bucăţele. Mai spre final, adaugă şi dovlecelul tăiat în rondele. Căleşte-l foarte puţin.
Scoate pe un platou şi lasă deoparte.
Separat, pune la fiert, intr-un vas, apă cu puţină sare. Când apa dă în clocot, adaugă spaghetele şi lasă-le să fiarbă în jur de 25 de minute.
Când sunt gata, clăteşte-le sub un jet de apă rece, scurge-le bine, după care adaugă-le într-o altă cratiţă, în care ai pus şi un cubuleţ de unt.
Amestecă bine şi, când untul este topit se dă de pe foc şi combină cu amestecul din kaizer, şuncă şi dovlecel.
Sărează şi piperează după gust.
