Spaghete cu legume

Pe cât de simplu pare preparatul ăsta, pe atât este de gustos! Spaghete cu legume poate găti oricine, dar după reţeta asta, rezultatul va fi sigur savuros!
-
Ingrediente
1 pachet spaghete mai subţiri
1 morcov
1 ardei gras roşu
1 dovlecel
5 ciupercuţe
1 cartof
1 lingură ulei de măsline
Sare, piper
Parmezan (opţional)
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru de apă cu puţină sare.
Când dă în fiert, adaugă mai întâi un morcov tăiat rondele, 1 ceapă, 1 cartof tăiat cubuleţe, după care, la 10-15 minute, adaugă şi ciupercuţele şi dovlecelul tăiat şi el cubuleţe.
Scoate legumele după alte 5-10 minute, când sunt toate fierte.
În lichidul rămas adaugă 1 lingură de ulei şi spaghetele.
Lasă să fiarbă tot cam 15-20 de minute, după care scoate-le.
Dă legumele fierte cu sare, piper, amestecă-le cu un pic de ulei de măsline şi aşază pe o farfurie, într-o parte legumele, într-o parte spaghetele asezonate şi ele cu puţin ulei de măsline, sare, piper după gust şi, dacă doreşti, puţin parmezan.
Deasupra, presară pătrunjel tocat mărunt sau rucola.
