Spaghete cu piept de pui
Chiar dacă se face uşor, rezultatul va fi unul spectaculos, atât ca gust, cât şi ca aspect: vezi reţeta noastră de spaghete cu piept de pui! Un deliciu!
-
Ingrediente
300 g spaghete un pic mai groase
1 cubuleţ de unt
1 cutie smântână (100-150 ml)
brânză un pic sărată
1 piept de pui
sare, piper
1 ou bătut
rozmarin
făină
pesmet
1 ardei gras galben
1 ceapă verde
1 ceapă roşie
Mod de preparare
Pune la fiert apă cu puţină sare. Când apa dă în clocot, adaugă spaghetele.
Lasă-le să fiarbă până se pătrund.
Apoi, clăteşte-le cu apă rece şi adaugă-le într-o altă cratiţă termorezistentă în care ai pus un cubuleţ de unt.
Amestecă-le bine şi adaugă aici smântâna şi un pic de brânză rasă.
Dă la cuptor timp de aproximativ 10-15 minute (să nu se rumenească).
Între timp, pregăteşte pieptul de pui (dezosat): sărează şi piperează.
Pregăteşte un amestec format dintr-un ou bătut bine, sare, piper şi puţin rozmarin.
Ia pieptul de pui şi dă-l mai întâi prin puţină făină, apoi prin amestecul de ou şi apoi prin pesmet.
Pune la prăjit şi lasă-l până este pătruns şi pe o parte, şi pe cealaltă.
Pe o farfurie, adaugă mai întâi spaghetele, apoi ceapa verde, ceapa roşie şi ardeiul gras galben tăiate mărunt, după care aşază peste pieptul de pui tăiat felii.