Spaghete cu sos de roşii
Cu brânză sau sos de roşii? Cum ai prefera pastele? Dacă tinzi spre a doua variantă, încearcă acest preparat simplu şi delicios: spaghete cu sos de roşii!
-
Ingrediente
200 g spaghete
1 litru şi jumătate apă
½ linguriţă sare
3 linguri de ulei
4 linguri bulion
½ ceşcuţă apă rece
3 căţei de usturoi
sare, piper
Mod de preparare
Pune la fiert 1 litru şi jumătate de apă, cu puţină sare.
Când dă în clocot, adaugă spaghetele şi lasă-le 20 de minute.
Apoi, clăteşte-le cu apă rece şi lasă-le deoparte.
În altă cratiţă, încălzeşte 3 linguri de ulei, adaugă 4 linguri de bulion, ½ ceşcuţă de apă rece, 3 căţei de usturoi tăiaţi mărunt.
Lasă să fiarbă 3-4 minute.
Toarnă acest sos peste spaghete, sărează, piperează şi serveşte cu pâine prăjită unsă cu ulei de măsline.