Spaghetti aglio olio
Am avut ocazia minunată de a trăi patru ani în aceeași curte cu un foarte bun bucătar italian, strămutat în România. Puteți fi siguri că am furat de la el câtă știință într-ale gătitului am putut. Rețeta de azi, de exemplu. O fac des, e simplă, e aproape esență de rețetă, dacă-mi permiteți exprimarea. Ingredientele-s puține și la îndemâna oricui.
-
Am avut ocazia minunată de a trăi patru ani în aceeași curte cu un foarte bun bucătar italian, strămutat în România. Puteți fi siguri că am furat de la el câtă știință într-ale gătitului am putut. Rețeta de azi, de exemplu. O fac des, e simplă, e aproape esență de rețetă, dacă-mi permiteți exprimarea. Ingredientele-s puține și la îndemâna oricui.
Ingrediente (pentru 2 porții)- 200 gr spagehtti
- 2 linguri parmezan ras
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare (de pus în apa ăn care fierbeți pastele)
Spaghetti (căutați din cele de calitate, dacă se poate din grano duro-grâu arnăut, mult mai sănătos decât cel folosit pe scară largă), parmezan, ulei de măsline extravirgin
Usturoi
Ardei iute
Fierbeți pastele în apă cu sare, după cum scrie pe ambalaj, toți producătorii care se respectă dau indicații despre modul și timpul de fierbere.
Aplatizați usturoiul, îndeprătați-i coaja și tocați-l.
Tocați și ardeiul iute.
Scurgeți apa de pe paste, puneți peste ele usturoiul și ardeiul și turnați uleiul de măsline
Amestecați bine. Dacă simțiți că mai e cazul, mai puneți ulei peste pastele din farfurie
Puneți parmezanul și mâncați cu voie bună
Poftă mare!
Ah ce foame mi s-a facut! :D
mmmmm buonooooooo
foarte bune
Pentru o savoare uniform distribuita, se poate lasa usturoiul aplatizat si ardeiul iute tocat sa stea in uleiul de masline o vreme (de ex, 10 minute, pana sunt fierte pastele). Reteta este la fel de savuroasa si de post, inlocuind parmezanul cu patrunjel. :D
Arata foarte delicios, am sa incerc. multumesc de reteta.