Spaghetti aglio olio

20.04.2015 5 comentarii

Am avut ocazia minunată de a trăi patru ani în aceeași curte cu un foarte bun bucătar italian, strămutat în România. Puteți fi siguri că am furat de la el câtă știință într-ale gătitului am putut. Rețeta de azi, de exemplu. O fac des, e simplă, e aproape esență de rețetă, dacă-mi permiteți exprimarea. Ingredientele-s puține și la îndemâna oricui.

  1. Am avut ocazia minunată de a trăi patru ani în aceeași curte cu un foarte bun bucătar italian, strămutat în România. Puteți fi siguri că am furat de la el câtă știință într-ale gătitului am putut. Rețeta de azi, de exemplu. O fac des, e simplă, e aproape esență de rețetă, dacă-mi permiteți exprimarea. Ingredientele-s puține și la îndemâna oricui.

    Ingrediente (pentru 2 porții)

    • 200 gr spagehtti
    • 2 linguri parmezan ras
    • 2 căței de usturoi
    • 1 ardei iute
    • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • sare (de pus în apa ăn care fierbeți pastele)

    Spaghetti (căutați din cele de calitate, dacă se poate din grano duro-grâu arnăut, mult mai sănătos decât cel folosit pe scară largă), parmezan, ulei de măsline extravirgin


    Usturoi


    Ardei iute


    Fierbeți pastele în apă cu sare, după cum scrie pe ambalaj, toți producătorii care se respectă dau indicații despre modul și timpul de fierbere.


    Aplatizați usturoiul, îndeprătați-i coaja și tocați-l.


    Tocați și ardeiul iute.


    Scurgeți apa de pe paste, puneți peste ele usturoiul și ardeiul și turnați uleiul de măsline


    Amestecați bine. Dacă simțiți că mai e cazul, mai puneți ulei peste pastele din farfurie


    Puneți parmezanul și mâncați cu voie bună


    Poftă mare!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Mihai

    Ah ce foame mi s-a facut! :D

    27.02.2010
  • daniel calinoiu

    mmmmm buonooooooo

    27.02.2010
  • Bogdan

    foarte bune

    01.03.2010
  • Lara

    Pentru o savoare uniform distribuita, se poate lasa usturoiul aplatizat si ardeiul iute tocat sa stea in uleiul de masline o vreme (de ex, 10 minute, pana sunt fierte pastele). Reteta este la fel de savuroasa si de post, inlocuind parmezanul cu patrunjel. :D

    07.03.2010
  • Rodie

    Arata foarte delicios, am sa incerc. multumesc de reteta.

    08.10.2010
Autor: ebucataria.ro