Spumă de căpşuni

04.06.2016 0 comentarii

Pe lângă smoothie-urile şi îngheţatele de sezon, nu putem să ratăm nici la clasica, dar atât de savuroasa spumă de căpşuni: deliciu cu trei ingrediente!

  1. Ingrediente

    5 albuşuri
    250-300 g zahăr
    400-500 g căpşuni

    Mod de preparare

    Un truc pentru ca spuma de căpşuni să fie mai consistentă este acela de a freca vasul în care vei bate albuşurile cu o felie de lămâie.

    După aceea, adaugă în bol 5 albuşuri şi bate cu telul sau mixerul.

    Când compoziţia e ca o spumă, începe să adaugi, treptat, zahărul, între 250 şi 300 g de zahăr, cât doreşti de dulce.

    Mixezi bine şi, când spuma este gata, o dai deoparte şi te ocupi de căpşuni.

    Iei căpşunile, le tai frunzuliţele, după care le speli foarte bine.

    Taie-le în sferturi, după care pasează-le cu furculiţa sau dă-le prin blender.

    În farfuria cu căpşuni blenduite (să fie un vas mai mare), încorporează treptat spuma de albuşuri. Mixează uşor.

    Serveşte imediat sau dă câteva minute la frigider.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro