Spumă de căpşuni

Pe lângă smoothie-urile şi îngheţatele de sezon, nu putem să ratăm nici la clasica, dar atât de savuroasa spumă de căpşuni: deliciu cu trei ingrediente!
-
Ingrediente
5 albuşuri
250-300 g zahăr
400-500 g căpşuni
Mod de preparare
Un truc pentru ca spuma de căpşuni să fie mai consistentă este acela de a freca vasul în care vei bate albuşurile cu o felie de lămâie.
După aceea, adaugă în bol 5 albuşuri şi bate cu telul sau mixerul.
Când compoziţia e ca o spumă, începe să adaugi, treptat, zahărul, între 250 şi 300 g de zahăr, cât doreşti de dulce.
Mixezi bine şi, când spuma este gata, o dai deoparte şi te ocupi de căpşuni.
Iei căpşunile, le tai frunzuliţele, după care le speli foarte bine.
Taie-le în sferturi, după care pasează-le cu furculiţa sau dă-le prin blender.
În farfuria cu căpşuni blenduite (să fie un vas mai mare), încorporează treptat spuma de albuşuri. Mixează uşor.
Serveşte imediat sau dă câteva minute la frigider.
