Star Kervan, Timișoara

10.03.2010 1 comentarii
 1. articol trimis de Nebuloasa

  Nume: STAR KERVAN
  Adresa: Timișoara, str. Constantin Brâncoveanu nr. 68
  Telefon: 0256 217007

  Restaurantul nu te dă pe spate prin aspect. La prima vedere, am avut senzația că mă aflu într-un vechi local comunist, cu mese pătrate și fețe de masă curate, dar anoste. Fiind perioadă de post, la intrare aproape am dat cu nasul în vitrina cu produse pregătite special pentru cei care nu doresc carne: mâncăruri din legume, sărmăluțe în foi de viță cu orez și nelipsitul humus (pastă de năut).

  Am cerut ca aperitiv toate cele de mai sus (eram mulți la masă), plus un pahar de ayran, minunatul iaurt de capră, foarte gustos și răcoritor. Pe lângă ele, a venit o pâine arăbească aburindă, bună de aș fi putut s-o mănânc așa, simplu, fără nimic pe lângă ea.

  Ca fel principal am comandat Saci Kawurma de vită, o mâncare de carne cu legume, așezată strategic, în jurul orezului cu cartofi prăjiți, pe o farurie de metal care avea o flacără arzândă dedesubt, pentru a păstra mâncarea fierbinte. Dar cel mai bine se vede în poze.

  Mâncarea a fost excelentă, multă și nu foarte scumpă. Doamna care ne-a servit a fost o drăguță, iar, la un moment dat, am beneficiat și de atenția patronului localului care a venit să dea o mână de ajutor, ca noi să nu așteptăm după mâncare, băutură sau orice altceva am fi dorit. Mi-a plăcut că, la sfârșit, după ce am terminat de mâncat, am primit din partea casei un ceai negru gustos și foarte aromat. Mai apoi am aflat că tot ceea ce băusem era din partea casei: apa și sucul, bineînțeles, alcool nu a comandat nimeni, nici nu știu dacă aveau așa ceva pe acolo.

  Însa cireașa de pe tort a fost notă de plată, care a bătut de departe toate notele de plată văzute până acum:

  Pe scurt, îl recomand cu căldură.
   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • cristina elena urse

  steluta cu nr 49 este de la mine....le meriti din plin...f frumoasa poveste

  15.03.2010
Autor: ebucataria.ro