Steak Cajun cu salată de roșii prăjite
-
O prietenă foarte dragă, Simona Gherghe, a încheiat ieri o etapă importantă din viața ei profesională. După 9 ani, Simona pleacă de la Observator, pentru a se ocupa de o altă emisiune. Așa că rețeta asta îi e dedicată - și noi îi dorim mult succes în continuare. Am preluat rețeta din cartea "Mâncăruri rapide cu grăsimi puține", de Ansley Harriott, care mi-a fost oferită de către Editura Trei.
Ingrediente
- 4 vrăbioare macre de mânzat
- 1 jumătate de linguriță de boabe de piper negru
- 1 jumătate de linguriță de boabe de piper verde
- 1 jumătate de linguriță de semințe de chimen
- 1 linguriță de oregano uscat
- 2 căței de usturoi
- 4-6 roșii
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță de mentă uscată
- 1 ardei iute verde
- 1 ceapă roșie
- coaja de la 1 lămâie
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- zeama de la 1 jumătate de lămâie
Rețeta
Vrăbioara este una dintre cele mai fragede bucăți din spatele vitei/vițelului, pe care o găsiți în măcelării sau magazine chiar sub denumirea asta - vrăbioară, de obicei gata tăiată felii.
Am măcinat usturoiul, cele două feluri de piper, chimenul și oregano. Le-am amestecat cu un pic de sare și cu coaja de lămâie
Bucățile de carne le-am bătut un pic cu ciocanul
Apoi le-am frecat bine cu amestecul de condimente și le-am dat la rece pentru 2 ore.
Între timp, am tăiat roșiile în jumătăți și le-am pus pe grătar, cu partea tăiată în jos
Le-am lăsat cam 5 minute pe fiecare parte, până au început să se ardă.
Apoi le-am amestecat cu pătrunjelul tocat mărunt, ardeiul iute tăiat și el mărunt, menta uscată și ceapa tocată. Am pus uleiul de măsline, sare și piper și le-am amestecat bine.
Când a venit vremea, am pus carnea pe grătarul încins bine.
Câte 3-4 minute pe fiecare parte, să nu se pătrundă prea tare și să fie suculentă - dar, dacă vă place mai pătrunsă, puteți s-o lăsați un pic mai mult. Nu prea mult, totuși - nu vreți s-o uscați.
Combinația dintre carnea aromată și picantă și salata de roșii prăjite e... pur și simplu wow! Unde mai pui că nici nu-i așa greu de făcut.
Poftă bună. Și mult succes, Simona :)
pfuaaa, deci cum arata, eu ieri am mancar un gratar GROS de porc, insa asta tot imi face cu ochiul :))
wow, cat de bine poa' sa arate... clar, pe asta o incerc si eu :)
@Raluxa, Iti garantez ca si gustul este extraordinar, nu numai felul in care arata :-)
Draga Andrei, abia am terminat de mancat bunatatea de Steak Cajun si ma declar super incantata. Pana si sotul meu - ramas fara gust fara miros in urma unei vasnice raceli - a prins excelenta combinatie menta - oregano - rosii coapte! Si vorba ta - nici nu-i greu de pus in practica!
Alunita, ma bucur ca ti-a placut. E intr-adevar o friptura faina. Sa incerci si alte retete :)
POFTA BUNA!
Absolut magnific !! A?a ceva nu merit?