Ştrudel cu mere

25.03.2016 0 comentarii

Ce desert îţi aminteşte de copilărie? Dacă te-ai gândit imediat la ştrudel cu mere, e clar că vei fi încântat de reţeta următoare. Bonus: e şi de post!

  1. Ingrediente

    1 litru apă minerală
    3 linguri zahăr (topit în apă)
    1 ½ kg făină (cât cuprinde)
    1 cubuleţ de drojdie
    Pentru umplutura de mere:
    10 mere
    4 linguri de zahăr
    1 pliculeţ zahăr vanilat
    coaja de la o lămâie
    puţină scorţişoară

    Mod de preparare


    Amestecă cubuleţul de drojdie cu 2 linguri de apă călduţă şi adaugă în făină.

    Începe să frămânţi făina cu apa în care ai topit în prealabil cele 3 linguri de zahăr. Adaugă suficientă faină, cât cuprinde, pentru ca aluatul să se ia de pe degete.

    Lasă deoparte 15 minute.

    Separat, pregăteşte compoziţia de mere: curăţă 10 mere, dă-le prin razătoarea mare, adaugă-le într-o cratiţă alături de 4 linguri de zahăr şi lasă-le pe foc, să le căleşti un pic.

    După aproximativ 15 minute vor fi gata.

    Le dăm deoparte şi adăugăm 1 pliculeţ zahăr vanilat, coaja de la o lămâie şi puţină scorţişoară.

    Apoi, împarte coca în 2-3 bucăţi. Ia fiecare bucată, întinde într-un strat subţire şi pune o parte din amestecul de mere (împărţit şi el în trei).

    Rulează fiecare bucată şi strânge bine la capete.

    Unge cu ulei o tavă, tapetează cu făină, aşază rulourile în tavă şi bagă la cuptor.

    Cu 5 minute înainte de a închide focul, scoate tava şi unge ştrudele cu puţin ulei.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro