Ştrudel cu mere
Ce desert îţi aminteşte de copilărie? Dacă te-ai gândit imediat la ştrudel cu mere, e clar că vei fi încântat de reţeta următoare. Bonus: e şi de post!
-
Ingrediente
1 litru apă minerală
3 linguri zahăr (topit în apă)
1 ½ kg făină (cât cuprinde)
1 cubuleţ de drojdie
Pentru umplutura de mere:
10 mere
4 linguri de zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
puţină scorţişoară
Mod de preparare
Amestecă cubuleţul de drojdie cu 2 linguri de apă călduţă şi adaugă în făină.
Începe să frămânţi făina cu apa în care ai topit în prealabil cele 3 linguri de zahăr. Adaugă suficientă faină, cât cuprinde, pentru ca aluatul să se ia de pe degete.
Lasă deoparte 15 minute.
Separat, pregăteşte compoziţia de mere: curăţă 10 mere, dă-le prin razătoarea mare, adaugă-le într-o cratiţă alături de 4 linguri de zahăr şi lasă-le pe foc, să le căleşti un pic.
După aproximativ 15 minute vor fi gata.
Le dăm deoparte şi adăugăm 1 pliculeţ zahăr vanilat, coaja de la o lămâie şi puţină scorţişoară.
Apoi, împarte coca în 2-3 bucăţi. Ia fiecare bucată, întinde într-un strat subţire şi pune o parte din amestecul de mere (împărţit şi el în trei).
Rulează fiecare bucată şi strânge bine la capete.
Unge cu ulei o tavă, tapetează cu făină, aşază rulourile în tavă şi bagă la cuptor.
Cu 5 minute înainte de a închide focul, scoate tava şi unge ştrudele cu puţin ulei.