Studiu - prea multe vitamine şi suplimente naturale cresc riscul de cancer

23.04.2015 0 comentarii

Astăzi, vitaminele şi suplimentele naturale sunt deseori preferate unor mese regulate, cu alimente proaspete şi sănătoase. Lipsa timpului sau unele afecţiuni ce necesită şi tratament complementar sunt doar două dintre motivele pentru această opţiune.

 1. Deşi poate părea mult mai eficient şi mai facil să iei vitamine şi suplimente pentru a preveni, trata unele boli sau pur şi simplu pentru a avea un tonus excelent, iată că noile cercetări în domeniu vin să demonstreze contrariul. 
   
  Vitamina E, beta-caroten şi acid folic – cele mai periculoase astfel de substanţe 
   
  Un proiect mai amplu, care a avut în vedere şi numeroase alte studii, a fost desfăşurat la Cancer Centre din cadrul universităţii din Colorado, Statele Unite ale Americii. Potrivit site-ului International Business Times, experţii au concluzionat că vitaminele şi suplimentele ar putea să ne facă mai mult rău decât bine, crescând riscul de cancer şi boli cardiace. 
   
  Tabletele de vitamina E, beta-carotone şi acidul folic sunt cele trei substanţe studiate de specialişti. Aceştia nu ştiu încă mecanismul exact prin care apare acest risc, însă testele sunt destul de ample şi concludente, fiind realizate mai întâi pe animale, după care pe oameni. 
   
  Specialiştii au examinat mii de pacienţi, pe parcursul a 10 ani – aceştia luau fie suplimente, fie pastile placebo. La final, s-a constatat că suplimentele, administrate în doze mult mai mari decât dozele zilnice recomandate creşteau riscul de cancer. 
   
  Într-un studiu examinat de Dr. Byers, cel care a coordonat proiectul, s-a constatat că suplimentele cu acid folic au crescut riscul de cancer cu 56%. 
   
  În plus, alte două cercetări ce au avut ca subiect suplimentele cu beta-caroten au conchis că, în cantităţi mult peste doza zilnică recomandată, beta-carotenul creşte riscul de cancer la plămâni şi de afecţiuni cardiace cu până la 20%. 
   
  Precizări ulterioare
   
  În urma acestor date oficiale, specialiştii au concluzionat că trebuie să fim foarte atenţi atunci când administrăm vitamine şi suplimente alimentare. Rezultatele acestor studii au în centru doar dozele mult peste limitele admise. În plus, nimeni nu trebuie să uite că nu există substitut pentru alimentele proaspete şi sănătoase, cele mai importante surse de minerale şi vitamine. 
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro