Suc de roşii, spanac şi varză kale

26.05.2015 0 comentarii

Nu mai e mult până ca pieţele să fie pline de roşii româneşti, mult mai sănătoase decât cele importate. Tocmai de aceea, iată mai jos o delicioasă reţetă de suc de roşii, spanac şi varză kale. Pe lângă gustul deosebit, acest suc are numeroase beneficii pentru sănătate.

  1. Sucul de roşii este o sursă importantă de vitamina C, caroten, mangan, iar cel de spanac conţine vitaminele C, E, B6, acid folic, fier, calciu. 
     
    Consumate împreună, regulat, sub formă de suc, roşiile şi spanacul îmbunătăţesc considerabil digestia, ameliorează simptomele asociate reumatismului sau anemiei, scad colesterolul şi reduc riscul bolilor cardiace. 
     
    Cum spanacul şi varza kale conţin acid oxalic, persoanele cu probleme renale ar trebui să evite acet suc sau să nu îl consume în mod periodic. 
     
    Aşadar, pentru un pahar de aproximativ 200-250 ml de suc, ai nevoie de: 
     
    1 castravete
     
    1 mână de spanac sau pătrunjel
     
    5 roşii proaspete
     
    1 mână de varză kale sau câteva foi de varză românească
     
    Spală şi taie castravetele şi roşiile. Pune legumele cu frunze verzi (spanacul şi varză) într-un castron cu apă şi o linguriţă de sare/bicarbonat de sodiu/oţet de mere şi clăteşte-le bine după 10 minute, după care adaugă toate ingredientele în storcător. 

    Savurează apoi un suc energizant şi plin de minerale şi vitamine!
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro