Sucul verde (de clorofilă)

22.02.2010 7 comentarii
 1. de Sigina Pop

  Se ştie că oamenii sunt fiinţe solare. Fiecare persoană are nevoie de expunere zilnică la soare pentru sănătatea sa (în proporţii sănătoase). Însă, din cauza anotimpurilor capricioase sau a timpurilor în care trăim nu reuşim să ne luăm porţia de soare de care corpul nostru are atâta nevoie.

  Sucul verde este un ajutor nepreţuit în această privinţă. Este ca şi cum ar expune fiecare celulă la soare. Clorofila optimizează activitatea celulelor, ajutându-le să lupte împotriva radicalilor liberi responsabili de apariţia multor boli. Este un suc “viu”, oferă energie, este regenerator, face drenaj biliar (curăţă bila), oxigenează ţesuturile.

  Sucul verde sau de clorofilă se realizează crud, din frunze de legume sau fructe verzi (să conţină clorofilă). Pentru o porţie de suc de clorofilă se ia un mănunchi de pătrunjel, de exemplu, atât cât se poate cuprinde între arătător şi degetul mare şi se mixează cu blenderul – cam 5 minute - în 300-500 ml de apă, până când în apă rămâne mare parte din clorofila plantei. Apoi se strecoară şi se bea, de obicei o cană dimineaţa, pe stomacul gol (sau cu jumătate de oră înainte de mâncare).

  Se pot folosi frunze de spanac (pentru plusul de fier), de ceapă, de salată, coji de mere verzi, orice e comestibil şi verde (toate acestea, crude). 
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • marius

  e binevenita o asemenea reteta dupa atatea retete cu carne ;)

  22.02.2010
 • siginutz

  Acest suc e terapie curat?. Nu e tocmai grozav la gust, dar e extrem de s?n?tos.

  22.02.2010
 • marius

  dar daca combini coaja de mere verde cu spanacul, nu cred sa fie rau nici la gust; eventual si ceva macris, ca vine primavara

  22.02.2010
 • siginutz

  @marius si asa. sau spanac, pentru fier. mai ales domnisoarele si doamnele, cu menstruatia, au nevoie de fier. Asa ca nu strica sa il ia dintr-o sursa naturala, fiindca e mult mai usor asimilabil de catre organism, decat in capsule.

  28.02.2010
 • catalin

  As avea cateva intrebari vis`a`vis de aceasta cura.As vrea sa incep aceasta cura dupa o indelungata perioada de consum de carne.De mai bine de jumate de an am redus drastic consumul de carne in special cea de porc.Vreau sa stiu daca este bine sa incep aceasta cura in mijlocul verii.Cu ce mancaruri se asociaza cel mai bine ca sa nu dauneze(am inteles ca poate provoca diaree pentru cei mai sensibili in privinta asta).Cat timp trebuie tinuta cura.Si nu in ultimul rand ce plante sunt cele mai indicate.Am 25 de ani,176cm/88kg.Ce plante mi`ati recomanda,care sunt mai bogate in clorofila.Exista cineva care a tinut aceasta cura si imi poate impartasi efectele ei ?Va multumesc anticipat!

  10.07.2010
 • Romeo

  Flositi chlorella pyrenoidosa (alge marine) are ce mai mare cantitate de clorofila A si B, de pe p

  05.01.2011
 • Clorofila

  Sucul de clorofila ajuta mult la dezintoxicarea organismului, ajuta la calmarea arsurilor gastrice, reducerea aciditatii. Este unul dintr e motivele petnru care este indicat sa mancam multe verdeturi

  06.01.2011
Autor: ebucataria.ro