Supă cremă de cartofi

24.11.2017 0 comentarii

Cartofi prăjiţi, la aburi, dar de ce să nu alegem, din când în când, supă cremă de cartofi? Un preparat consistent, de post şi foarte gustos în combinaţia asta.

  1. Ingrediente

    1.5 l apă
    sare
    4 cartofi
    1 morcov
    1 ţelină
    1 ceapă
    1 ardei gras roşu
    1 pahar (150-200 ml) cană supă de legume
    2 linguri de ulei
    ½ - 1 cană de lapte de cocos (sau lapte normal, dacă nu ţii post)
    2 linguri de smântână (opţional, dacă nu ţii post)
    ceapă verde tocată mărunt
    puţin pătrunjel tocat mărunt

    Mod de preparare

    Pune la fiert aproximativ 1 litru şi jumătate de apă cu puţină sare. Când fierbe, adaugă cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi cuburi, 1 morcov, 1 ţelină, 1 ceapă şi 1 ardei gras roşu – toate legumele curăţate şi tăiate după preferinţa.

    Se lasă 20-25 de minute, se închide focul, se scot legumele şi se păstrează lichidul rămas (supa de legume).

    Ia mai întâi cartofii şi dă-i prin blender cu puţină supă de legume (astfel încât să se poată mixa) şi 2 linguri de ulei. Mixează foarte bine, după care pune amestecul într-o cratiţă, pe foc, alături de 1 pahar de supă de legume.

    În funcţie de consistenţă, poţi adăuga încă puţină supă sau nu. Adaugă peste ½-1 cană de lapte de cocos şi 2 linguri de smântână (opţional, dacă nu ţii post), un praf de sare şi mai lasă un pic pe foc, aproximativ 10 minute.

    Serveşte cu ceapă verde tocată mărunt şi puţin pătrunjel deasupra.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro