Supă cremă de cartofi dulci cu ghimbir
Supa cremă de cartofi dulci intră în categoria supelor...dulci. Ca să vezi! E delicioasă dar s-ar putea să fie prea puțin pe gustul majorității românilor. Ungurii, belgienii și austriecii, obișnuiți cu supele dulci, ar putea totuși să o aprecieze. Eu zic să-i dați măcar o șansă și dacă nu -o plăcea, nu vă supărați pe mesager :)
-
Supa cremă de cartofi dulci intră în categoria supelor...dulci. Ca să vezi! E delicioasă dar s-ar putea să fie prea puțin pe gustul majorității românilor. Ungurii, belgienii și austriecii, obișnuiți cu supele dulci, ar putea totuși să o aprecieze. Eu zic să-i dați măcar o șansă și dacă nu -o plăcea, nu vă supărați pe mesager :)
Ingrediente (pentru 2 porții)- 350 gr cartofi dulci (doi cartofi mai mari)
- 100 ml smântână dulce
- 1 linguriță de ghimbir ras
- sare
- piper
- semințe de in
Cartofii dulci vin din Africa, Papua-Noua Guinee sau de prin alte locuri în care eu încă n-am ajuns. Nu contează, bine că au ajuns ei.
Smântâna dulce vine de la magazin, normal. Dacă am avea ferme în jur, ar putea veni de la ferme, și tare bine ar fi.
Semințele de in sunt gustoase (undeva între nucă și susan), au uleiuri sănătoase în ele și le găsiți în unele magazine mari.
Am curățat cartofii, i-am tăiat în cuburi și i-am fiert în apă cu sare. În zece minute au fost fierți.
Am dat prin răzătoare ghimbirul proaspăt și l-am pus în supa fierbinte, ca să-i intensific aroma
Am pus blenderul în oală și am făcut supa-cremă.
Am adăugat sarea și piperul
Am încorporat smântâna dulce în supă
Poftă bună.
semintele de in cand le-ai pus?