Supă cu paste şi legume

10.02.2017 0 comentarii

Dietetică, sănătoasă şi gustoasă, savurează această supă cu paste şi legume ori de câte ori vrei să iei o pauză de la mâncărurile prea grele, cu carne!

  1. Ingrediente

    200 g paste spirală (pot fi fără gluten)
    1 morcov
    1 ţelină
    1 ceapă
    1 ardei
    1 mână de mazăre crudă sau prefiartă
    2 căţei de usturoi
    1 lingură ulei
    1 vârf de cuţit piper
    Sare
    Patrunjel tocat mărunt
    Zeamă de lămâie pentru acrit

    Mod de preparare

    Pune la fiert un litru şi jumătate.

    Când dă în clocot, pune următoarele legume, pe rând: întâi morcovul şi ţelina, tăiate cuburi mai mari, o ceapă tăiată mărunt, un ardei tăiat mărunt, după care pastele spirale.

    Laşi un pic, după care adaugi o mână de mazăre.

    Continui cu 2 căţei de usturoi, 1 lingură de ulei şi un vârf de cuţit piper.

    Lasă să fiarbă foarte bine, după care sărează şi piperează.

    Chiar înainte de a închide focul, adaugă în supă pătrunjel tocat mărunt.

    Când serveşti în farfurie, se adaugă şi zeamă de lămâie, pentru acrit, în funcţie de preferinţă.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro