Supă de castravete

14.03.2018 1 comentarii

Rețeta este simplă, rapidă și, mai ales, se pretează la canicula de afară, atât prin timpul scurt de gătit, prin gustul răcoritor cât și prin faptul că supa se poate servi rece

  1. Bucatarie: indiană
    Dificultate: ușor
    Cantitate: 4 porții
    Timp de preparare: 5 minute
    Timp de gătit: 12 minute

    Ingrediente:

    • 2 castraveți verzi, decojiți și tăiați cubulețe
    • 1 ceapă, tocată
    • 1 cățel de usturoi, dat prin răzătoare
    • 1 cartof, curățat și tăiat cubulețe mici
    • 1 cana cu lapte
    • 1 linguriță de semințe de chimion
    • 1 lingură de ghee(sau unt)
    • 1 linguriță de piper negru, proaspăt măcinat
    • sare
    • zahăr
    • 1 mână de frunze proaspete de mentă, tocate
    • frunze proaspete de mentă, pentru ornat

    Rețetă

    Se încinge ghee într-o cratiță. Se adaugă semințele de chimion și se prăjesc 1 minut.

    Supa de castravete - semintele se prajesc in ghee sau unt

    Se adaugă castravetele, ceapa și cartoful și se prăjesc 3-4 minute, la foc mediu. Se adaugă piperul și usturoiul și se amestecă.

    Supa de castravete - se adauga castravetele si cartoful

    Se adaugă 3 căni de apă și se dă lichidul în clocot. Se micșorează flacăra și se fierb vegetalele 5 minute, sau până ce sunt fragede. Se asezonează cu sare și zahăr, după gust. Se lasă să se răcească, apoi se procesează supa într-un blender, împreună cu laptele.

    Supa de castravete - compozitia se da prin blender impreuna cu laptele

    Se adaugă frunzele tocate de mentă și se servește garnisită cu frunze proaspete de mentă intregi.

    Supa de castravete - se serveste rece cu frunze de menta

    Sfaturi:
    Rețeta folosește ingrediente specific indiene, dar acolo unde nu aveți soluție puteți face unele înlocuiri astfel: ghee cu unt, chimion cu chimen.

    Supa se servește de obicei rece, dar se poate însă servi și la temperatura camerei, sau chiar fierbinte.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Joculete

    cred ca tata o sa moara dupa reteta asta:)) el adora tot ce e facut din castraveti.

    18.08.2010
Autor: Radu Popovici