Supă de dovleac şi crutoane
E vremea dovleacului, iar varianta asta de supă de dovleac şi crutoane e printre cele mai potrivite preparate specifice! Ce zici, îţi păstrăm o porţie?
-
Ingrediente
1 dovleac
sare
1 morcov
1 ceapă
1 ardei gras
pâine
ulei de măsline
Mod de preparare
Spală dovleacul, şterge-l, curăţă-l de coajă, taie-l în felii, după aceea cubuleţe.
Pune la fiert apă cu sare. Când dă în clocot, adaugă cubuleţele de dovleac, 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras tăiate felii sau cubuleţe, cum doreşti, şi lasă-le să fiarbă aproximativ 20 de minute.
Lasă să se răcească un pic. Pune în blender bucăţile de dovleac şi o cană din zeamă de supă. Adaugă sare, piper şi mixează.
Apoi, adaugă supa într-o cratiţă, pe foc şi pune restul de zeamă, dacă se doreşte o compoziţie mai lichidă.
Prepară crutoanele astfel: taie pâinea în cubuleţe, întinde-le pe o tavă, stropeşte-le cu ulei de măsline şi bagă la cuptor. Lasă până devin aurii, având grijă să nu se ardă.
Serveşte supa de dovleac cu aceste crutoane.