Supă de dovleac şi crutoane

03.10.2017 0 comentarii

E vremea dovleacului, iar varianta asta de supă de dovleac şi crutoane e printre cele mai potrivite preparate specifice! Ce zici, îţi păstrăm o porţie?

  1. Ingrediente

    1 dovleac
    sare
    1 morcov
    1 ceapă
    1 ardei gras
    pâine
    ulei de măsline

    Mod de preparare


    Spală dovleacul, şterge-l, curăţă-l de coajă, taie-l în felii, după aceea cubuleţe.

    Pune la fiert apă cu sare. Când dă în clocot, adaugă cubuleţele de dovleac, 1 morcov, 1 ceapă, 1 ardei gras tăiate felii sau cubuleţe, cum doreşti, şi lasă-le să fiarbă aproximativ 20 de minute.

    Lasă să se răcească un pic. Pune în blender bucăţile de dovleac şi o cană din zeamă de supă. Adaugă sare, piper şi mixează.

    Apoi, adaugă supa într-o cratiţă, pe foc şi pune restul de zeamă, dacă se doreşte o compoziţie mai lichidă.

    Prepară crutoanele astfel: taie pâinea în cubuleţe, întinde-le pe o tavă, stropeşte-le cu ulei de măsline şi bagă la cuptor. Lasă până devin aurii, având grijă să nu se ardă.

    Serveşte supa de dovleac cu aceste crutoane.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro