Supă de omletă
-
Vă propun o supă mai neobișnuită pentru ceea ce gătim noi în mod obișnuit. Cu toate acestea este deosebit de gustoasă, ușor de preparat, iar acele ingrediente mai greu de procurat pot fi substituite destul de ușor.
Bucătărie: thailandeză
Dificultate: ușor
Cantitate: 2 porții
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătit: 20 minute
Ingrediente:- 1 ou
- 2 lingurițe de ulei de arahide (sau de floarea soarelui)
- 500 ml supă de pui
- 1 morcov mare, tăiat cubulețe
- 50 g rădăcină de țelină, tăiată cubulețe
- 50 g orez fiert
- 1 bucată de praz, circa 20 cm lungime, tăiată rondele subțiri
- o mână de frunze de țelină (opțional)
- 2 foi de varză, tăiate fideluță (opțional)
- 1-2 linguri de sos de soia
- 1 linguriță de zahăr de palmier (sau zahăr brun)
- 1/2 lingurița de piper negru, proaspăt măcinat
- frunze proaspete de coriandru (sau pătrunjel), pentru ornat
Rețetă
Se bate oul într-un castronel, cu o furculiță. Se încinge uleiul într-o tigăiță până ce este foarte fierbinte, dar nu fumega încă. Se toarnă oul în tigaie și aceasta se înclină, ca să acopere uniform fundul. Se gătește la foc mic până ce omleta s-a închegat și este rumenită pe partea inferioară.
Se lasă să alunece pe un fund de tocat. După ce se răcește puțin, se rulează ca o clătită și se taie, transversal, rondele subțiri. Se pun deoparte, pentru ornarea supei.
Se pune zeama de pui într-o oală mare și se adaugă morcovii, prazul, țelina, varza și frunzele de țelină. Se dă lichidul în clocot și se fierb legumele 5 minute, la foc foarte mic.
Se adaugă apoi orez, sos de soia, zahăr și piper și se amesteca 1-2 minute, până ce orezul se încinge. Se împarte supa între boluri individuale și se ornează cu rulouri de omletă și frunze de coriandru.
Sfaturi:
Dacă nu aveți la îndemână nici zahăr de palmier și nici zahăr brun, folosiți pur și simplu zahăr alb, tos.
Dacă doriți o supă mai sățioasă, puteți adăuga și 100 g carne de pui fiartă, tăiată bucățele sau fâșiuțe.
Deci chiar pare super:X, deci va trebui sa ii dau adresa mamei sa vad daca reuseste sa prepare si ea, deoarece in fiecare zi imi spune: "astazi ce sa mai gatesc...?"
Reteta cu supa de omleta o stiam in felul urmator: salata verde usturoi verde sau uscat marar ardei iute supa de pui(sau cuburi de legume) sare, piper, oregano care se pune in omleta din 2 oua; Calesti usturoiul si adreiul iute curatat de seminte cateva minutele in ulei de masline, pui salata fidelutza, si stingi cu supa de pui sau legume, condimentezi, pui si o omleta si mararul si poate un pic de otet balsamic si te lingi pe degete.
Excelenta reteta, imi place foarte mult, o sa o tetsez si eu. Imi plac foarte mult supele thailandeze si chinezesti au o savoare aparte si sunt foarte lejere.