Supă de pui

25.06.2018 0 comentarii

Pentru imunitate, recuperarea de după răceală sau pur şi simplu pentru gustul delicios, supa de pui este întotdeauna o variantă demnă de luat în seamă!

  1. Ingrediente

    1 piept de pui
    200 g bame
    2-3 frunze varză
    2 morcovi
    100 g mazăre
    1 cartof
    2 roşii
    100 g fasole verde
    1 ceapă
    1 ardei gras roşu
    sare, piper
    1 legătură de pătrunjel
    1 lingură de bulion

    Mod de preparare


    Spală un piept de pui şi pune-l într-o oală cu apă rece astfel încât apa să îl acopere cu 10 cm.

    Lasă până fierbe.

    Între timp, curăţă şi taie după preferinţă legumele.

    După ce apa cu pieptul de pui a dat în fiert, aruncă prima apă, clăteşte bine pieptul de pui şi pune-l din nou la fiert, într-un vas cu apă şi 1-2 prafuri de sare.

    Când dă în fiert, adaugă aici legumele, în afară de roşii.

    Lasă la fiert alte 20 de minute, la foc de potrivit.

    Când pieptul de pui şi legumele sunt fierte, scoate pieptul de pui, dezosează-l şi taie-l fâşii şi sau bucăţele, după care adaugă-l din nou în vas.

    Separat, pune într-o cratiţă 2 linguri de ulei şi roşiile fără coajă, mărunţite. Căleşte aproximativ 5 minute, când sunt gata mai adaugă 1 lingură de bulion, o ceşcuţă din zeama de supă şi răstoarnă acest amestec peste supă. Acest truc îi va da preparatului mai multă culoare, dar şi mai multă savoare.

    Aproape de final, potriveşte cu sare şi piper după preferinţă. După ce închizi focul, adaugă şi pătrunjel tocat mărunt.

    Dacă doreşti, poţi servi supa de pui cu un pic de zeamă de lămâie.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro