Supă de pui cu tortellini

-
Ce ați zice voi să încercăm o supă nouă? Cu care nu suntem obișnuiți, poate pentru că nu ni se pare firesc să fie tortellini puși într-o “zamă”. Dacă mă credeți pe cuvânt, e una dintre cele mai aromate și bune supe pe care le-am făcut în ultima vreme. Și da, ceapa împănată cu multe cuișoare face toată diferența în materie de gust. De asemenea, vă sugerez să folosiți legume foarte proaspete, de la piață cumpărate, de grădină, pentru că au o aromă mult mai puternică decât cele de la hypermarket, de proveniență “străinezia”.
Ingredinente:- 3 morcovi mari
- o jumătate de gulie
- o jumătate de țelină mare
- 2 rădăcini de pătrunjel
- o rădăcină mare de păstârnac
- o ceapă mare
- 10 cuișoare
- o legătură de pătrunjel
- 1 ardei gras roșu
- 250g tortellini (umpluți cu ce vreți voi)
- 8 pulpe de pui superioare (sau 4 pulpe întregi)
- 4 litri de apă
Mai întâi și mai întâi am pregătit carnea, pe care am spălat-o foarte bine, am îndepărtat pielea și grăsimea. Am curățat morcovii și i-am dat pe răzătoare, am curățat și tăiat în bucăți mari gulia, țelina, păstârnacul și rădăcinile de pătrunjel. Am curățat ceapa de coajă și am împănat-o cu cele 10 cuișoare, apoi am legat bine cu o ață jumătate din legătura de pătrunjel.Toate astea le-am așezat într-o oală de 5 litri, am completat cu apă, am pus sare după gust și le-am pus la fiert, la foc mediu.
Când a început să fiarbă, am avut grijă să iau spuma de pe supă din când în când, ca să rămână limpede.
Pe la jumătatea timpului de fiert am pus și ardeiul roșu, tăiat cubulețe.
Între timp am fiert tortellini, în apă cu sare. Tortellini se fierb ca orice alte paste, într-un litru de apă pentru fiecare 100 de grame de paste, iar sarea se adaugă în apă numai când aceasta începe să fiarbă. După ce au fiert (vedeți instrucțiunile de pe pachet și îi fierbeți cu 2 minute mai puțin decât scrie acolo că e ideal, pentru că vor mai da un clocot și în supă) i-am strecurat și i-am trecut pe sub jet de apă rece.
Când legumele și carnea au fiert, am scos gulia, păstârnacul, rădăcinile de pătrunjel, țelina, ceapa și buchețelul de pătrunjel. Am scos și pulpele, le-am dezosat și am tăiat carnea fâșii.
Apoi am pus carnea din nou în supă.
Am adăugat tortellini și restul de pătrunjel tocat mărunt le-am lăsat să mai dea toate un clocot împreună. Cand tortellini sunt fierți, mai potrivim de sare dacă e nevoie și gata supa noastră.
Cam așa a arătat la final și a prins și la mici și la mari, că până și Luca a mâncat o porție generoasă de “ciupă cu toiteinii”.
Să vă fie de bine!

Geniala supa asta! Clar o pun pe Teo sa repete figura cat de curand :D
e n regula si minunata supa - dar neaparat trebuie sa te dai in stamba cu strainezia? aici postezi mancare sau opinii? crezi ca ma intereseaza opiniile? am intrat pentru retete nu pentru opinii - dar sigur, e teritoriul tau asa ca promit sa nu mai intru - eu cred ca succesul iese cel mai bine cand iti reprezinti munca si nu frustrarile - respect munca ta de bucatar dar gandeste te ca ceea ce postezi nu se vede doar in tara ci si in strainezuri,cum zici tu - pe unde mai traiesc si romani...
Am facut-o si eu azi:foarte buna, interesant gustul de cuisoare, eu nu am avut gulie, a mers si asa, arata f.bine si este f.delicioasa, o recomand, mai ales cand ai chef de altceva decat ceva clasic!
Dupa ce am facut supa ta de usturoi pana am innebunit toti cunoscutii, am gasit supa asta care arata foarte foarte foarte bine. Eu mai am niste aripi de curcan in congelator, ma gandeam ca poate merge si cu niscaiva curcan :) Cat despre gulie... nu se poate inlocui cu nimic? Nu cred ca mai gasesc la aprozar asa ceva. Si te sustin in privinta legumelor de provenienta autohtona, sunt mult mai aromate :)