Tagliatele cu şuncă, ciuperci şi smântână

Fără ingrediente pretenţioase: tagliatele cu şuncă, ciuperci şi smântână! Nu e chiar reţeta clasică de Carbonara, dar cu siguranţă e simplă şi delicioasă!
-
Ingrediente
250 g paste tagliatele
1 cubuleţ de unt
1 ceşcuţă lapte (100 ml)
200 g şuncă de Praga
1 cutie de smântână mai grasă (150 g)
5-6 ciupercuţe
Sare, piper
Pătrunjel
Mod de preparare
Pune apă cu puţină sare la fiert.
Când dă în clocot, adaugă 250 g tagliatele. Lasă-le cam 25 de minute, ar trebui să fie gata atunci.
Scurge-le, după care pune-le iar într-o cratiţă, pe foc şi amestecă cu un cubuleţ de unt şi o ceşcuţă de lapte, adăugate treptat.
Amestecă până se omogenizează un pic.
Scoate-le pe un platou. Adaugă apoi 200 g şuncă de Praga tăiată fâşii şi o cutie de smântână.
În prealabil, căleşte 5-6 ciupercuţe. Scurge-le bine şi adaugă-le şi pe ele peste paste.
Asezonează cu sare, piper şi puţin pătrunjel.
