Tagliatele cu şuncă, ciuperci şi smântână

18.05.2017 0 comentarii

Fără ingrediente pretenţioase: tagliatele cu şuncă, ciuperci şi smântână! Nu e chiar reţeta clasică de Carbonara, dar cu siguranţă e simplă şi delicioasă!

  1. Ingrediente

    250 g paste tagliatele
    1 cubuleţ de unt
    1 ceşcuţă lapte (100 ml)
    200 g şuncă de Praga
    1 cutie de smântână mai grasă (150 g)
    5-6 ciupercuţe
    Sare, piper
    Pătrunjel

    Mod de preparare

    Pune apă cu puţină sare la fiert.

    Când dă în clocot, adaugă 250 g tagliatele. Lasă-le cam 25 de minute, ar trebui să fie gata atunci.

    Scurge-le, după care pune-le iar într-o cratiţă, pe foc şi amestecă cu un cubuleţ de unt şi o ceşcuţă de lapte, adăugate treptat.

    Amestecă până se omogenizează un pic.

    Scoate-le pe un platou. Adaugă apoi 200 g şuncă de Praga tăiată fâşii şi o cutie de smântână.

    În prealabil, căleşte 5-6 ciupercuţe. Scurge-le bine şi adaugă-le şi pe ele peste paste.

    Asezonează cu sare, piper şi puţin pătrunjel.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro