Tagliatelle cu gorgonzola și pesto
Tagliatellele sunt un soi de paste subțiri și late care necesită un timp scăzut de fierbere și care sunt folosite la noi mult prea puțin. Consider că li se face o nedreptate în felul ăsta, în fond, sunt mult mai ieftine decât spaghetele și mult mai ușor de preparat. Da, e adevărat, și mult mai ușor de stricat, din cauza fragilității lor
-
Pentru două porții generoase aveți nevoie de o pungă de tagliatelle.
Vă mai trebuie puțin piper. Eu am folosit din cel roșu, foarte iute.
Gorgonzola sau orice altă brânză cu mucegai nobil pentru sos. Și o mână de frunze de pătrunjel.
O lingură de parmezan ras
O linguriță plină de sos pesto
Fierbeți pastele trei minute în apă cu sare
Puneți-le apoi într-o tigaie antiaderentă, împreună cu două cești din apa în care au fiert
Puneți brânza ruptă în bucăți mici și amestecați
Adăugați piperul, parmezanul, sosul pesto și pătrunjelul.
Amestecați bine până când se topește toată brânza (cam un minut și jumătate, cel mult două) apoi luați de pe foc.
Poftă bună.
Salut, in poza a doua sunt boabele de piper? poti sa-mi zici mai multe despre sosul pesto? Ce are in compozitie, cam in ce magazine se gaseste de cumparat? Sunt mare amator de paste. Multumesc mult
super reteta si eu o fac doar ca in loc de apa pun putina smantana ,iar pesto il fac eu din busuioc plantat de mine vara
Bre, mama facea taietei lati de cand eram copil. Nu sunt foarte populari la noi pentru ca se considera ca gospodina este prea lenesa sa-i taie fin, cum stii taieteii de supa. Daca-i tai in patratele se numesc "cocosi". Ia pune tu o reteta pentru ei.
buna seara eu una nu stiu sa g?tesc dar ii zic lui bunica sa mi fac?:p
tagliatelle si fettuccine au de obicei pret dublu fata de spagetti. ma refer la cele italiene, evident, nu la macaroanele romanesti care se lipesc intre ele si devin un fel de clisa.