Tagliatelle cu roșii uscate și usturoi

26.02.2018 6 comentarii

Pastele sunt mereu o soluție rapidă pentru o masă gustoasă. Mai ales că pot fi combinate în sute de feluri. Eu, fiind un fan înfocat al roșiilor uscate la soare (le găsesc cele mai neașteptate întrebuințări) am făcut sosul ăsta simplu și aromat.

  1.  

    Ingrediente

    • 100 g tagliatelle
    • 8-10 bucăți de roșii uscate la soare
    • 3-4 căței de usturoi
    • câteva boabe de piper roșu
    • 1 linguriță de busuioc
    • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
    • 1 lingură de parmezan ras (opțional)

    Rețetă

    Astea mi-au fost ingredientele pentru sos. Și, pe lângă ele, uleiul de măsline.

    tagliatelle cu rosii uscate si usturoi - rosii uscate, usturoi, busuioc, piper rosu

    Le-am băgat în blender, cu tot cu ulei, până am obținut o pastă.

    tagliatelle cu rosii uscate si usturoi - rosiile, usturoiul, busuiocul, piperul rosu se amesteca in blender cu ulei de masline

    Am pus apoi tagliatellele la fiert. 6 minute, conform indicațiilor de pe pachet.

    tagliatelle cu rosii uscate si usturoi  - pastele se fierb 6 minute

    Când au fost gata, le-am scos și le-am lăsat să se scurgă într-o sită. Între timp, am pus pasta de roșii cu usturoi și busuioc într-o tigaie antiaderentă. L-am lăsat câteva minute, să se încălzească.

    tagliatelle cu rosii uscate si usturoi - sosul se incalzeste in tigaie antiaderenta

    Apoi am pus pastele în farfurie. Peste ele am turnat sosul, am presărat parmezanul și un pic de pătrunjel verde tocat.

    tagliatelle cu rosii uscate si usturoi - sosul se toarna peste paste si se presara cu parmezan

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • nonick

    Cum pregatesti rosiile uscate si cum le pastrezi?

    15.07.2011
  • Raki

    Iti lasa gura apa :X

    20.08.2011
  • Aloe

    Foarte bine arata si cred ca e foarte gustos! Mai ales pentru vegetarieni...

    19.01.2012
  • Carmen

    sunt innebunita dupa paste ! gatesc mereu paste, si inventez retete trasnite de fiecare data cand am ocazia. trebuie sa recunosc, reteta de mai sus n-am incercat-o niciodata, insa arata delicios, insemnand ca va trebui s-o fac pana la urma. ce sa-i fac daca-s pofticioasa... multumesc pentru recomandare!

    31.01.2012
  • ingrediente pt o singura portie?

    18.01.2016
  • Depinde de portie, dar ar ajunge pentru 2-3 portii.

    18.01.2016
Autor: Andrei Crivăț