Tagliatelle cu roșii uscate și usturoi
Pastele sunt mereu o soluție rapidă pentru o masă gustoasă. Mai ales că pot fi combinate în sute de feluri. Eu, fiind un fan înfocat al roșiilor uscate la soare (le găsesc cele mai neașteptate întrebuințări) am făcut sosul ăsta simplu și aromat.
-
Ingrediente
- 100 g tagliatelle
- 8-10 bucăți de roșii uscate la soare
- 3-4 căței de usturoi
- câteva boabe de piper roșu
- 1 linguriță de busuioc
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- 1 lingură de parmezan ras (opțional)
Rețetă
Astea mi-au fost ingredientele pentru sos. Și, pe lângă ele, uleiul de măsline.
Le-am băgat în blender, cu tot cu ulei, până am obținut o pastă.
Am pus apoi tagliatellele la fiert. 6 minute, conform indicațiilor de pe pachet.
Când au fost gata, le-am scos și le-am lăsat să se scurgă într-o sită. Între timp, am pus pasta de roșii cu usturoi și busuioc într-o tigaie antiaderentă. L-am lăsat câteva minute, să se încălzească.
Apoi am pus pastele în farfurie. Peste ele am turnat sosul, am presărat parmezanul și un pic de pătrunjel verde tocat.
Poftă bună :)
Cum pregatesti rosiile uscate si cum le pastrezi?
Iti lasa gura apa :X
Foarte bine arata si cred ca e foarte gustos! Mai ales pentru vegetarieni...
sunt innebunita dupa paste ! gatesc mereu paste, si inventez retete trasnite de fiecare data cand am ocazia. trebuie sa recunosc, reteta de mai sus n-am incercat-o niciodata, insa arata delicios, insemnand ca va trebui s-o fac pana la urma. ce sa-i fac daca-s pofticioasa... multumesc pentru recomandare!
ingrediente pt o singura portie?
Depinde de portie, dar ar ajunge pentru 2-3 portii.