Tartă cu mere

-
Plăcinta cu mere e un desert ieftin și pe cât de simplu pe atât de gustos. În același timp este o rețetă foarte adaptabilă, fiind cunoscută într-o gamă întreagă de bucătării ale lumii.
Ingrediente
- 300g de făină
- Un pahar cu apă călduță
- 3 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 10 mere mici (am avut eu)
- Scorțișoară
Merele le-am curățat și le-am tăiat felii. Apoi le-am acoperit cu scorțișoară și două linguri de zahăr. Le-am lăsat să se îmbine aromele cât timp am făcut aluatul.
Pentru aluat am amestecat două ouă cu făina, paharul cu apă, un vârf de cuțit de sare și o lingură de zahăr. Am frământat până am obținut o cocă potrivit de tare și elastică.
Am rupt coca în două bucăți. Bucata mai mare am întins-o și am așezat-o în tavă peste o folie de hârtie de copt. Am cuibărit merele în foaia de aluat și am acoperit tarta cu cealaltă bucată de cocă.
Am înțepat tarta cu furculița și am băgat-o la cuptorul preîncins pentru vreo 20 de minute. Între timp am bătut bine un ou. După cele 20 de minute, am scos tarta, am uns-o cu oul bătut și am presărat puțin zahăr. Tarta mea s-a întors în cuptor pentru încă 10 minute.
Poftă să aveți!
- 300g de făină

Daca doriti s-o puteti manca cu pofta adaugati neaparat si unt atunci cand faceti aluatul. Cu unt in aluat devine pufoasa, fara e ca tabla.