Tartă cu mere

23.02.2010 1 comentarii
  1. Plăcinta cu mere e un desert ieftin și pe cât de simplu pe atât de gustos. În același timp este o rețetă foarte adaptabilă, fiind cunoscută într-o gamă întreagă de bucătării ale lumii.

     

    Ingrediente

    • 300g de făină
    • Un pahar cu apă călduță
    • 3 ouă
    • 4 linguri de zahăr
    • 10 mere mici (am avut eu)
    • Scorțișoară

     

    Merele le-am curățat și le-am tăiat felii. Apoi le-am acoperit cu scorțișoară și două linguri de zahăr. Le-am lăsat să se îmbine aromele cât timp am făcut aluatul.

     

     

    Pentru aluat am amestecat două ouă cu făina, paharul cu apă, un vârf de cuțit de sare și o lingură de zahăr. Am frământat până am obținut o cocă potrivit de tare și elastică.

     

     

    Am rupt coca în două bucăți. Bucata mai mare am întins-o și am așezat-o în tavă peste o folie de hârtie de copt. Am cuibărit merele în foaia de aluat și am acoperit tarta cu cealaltă bucată de cocă.

     

     

    Am înțepat tarta cu furculița și am băgat-o la cuptorul preîncins pentru vreo 20 de minute. Între timp am bătut bine un ou. După cele 20 de minute, am scos tarta, am uns-o cu oul bătut și am presărat puțin zahăr. Tarta mea s-a întors în cuptor pentru încă 10 minute.

     

     


    Poftă să aveți!

     

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • tudor

    Daca doriti s-o puteti manca cu pofta adaugati neaparat si unt atunci cand faceti aluatul. Cu unt in aluat devine pufoasa, fara e ca tabla.

    27.02.2010
Autor: Bogdan Beșliu