Tartă cu ton

22.08.2008 2 comentarii
  1. Bucătar: Edith Frîncu

    O tartă ce poate fi servită pe post de aperitiv și nu numai.
    Ne trebuie:

    • 1 aluat de foietaj (250 g am avut eu)
    • 3 conserve de ton (1 în ulei și 2 în apă)
    • o ceapă mică
    • 1/2 gogoșar murat
    • măsline
    • 1 ou
    • 3 linguri de smântână
    • 1 gălbenuș de ou pentru deasupra


    Cum se face:
    Punem aluatul de foietaj în tava de tartă (după ce se dezgheață conform instrucțiunilor de pe pachet). Tăiem cu cuțitul de jur împrejur excesul și le păstrăm pentru ornat deasupra. Înțepăm din loc în loc cu furculița pentru a nu se umfla prea tare.

     


    Se dă circa 10 minute la cuptorul încins. Aluatul se va umfla în cuptor, dar odată scos dă înapoi (eventual îl mai înțepați din loc în loc). Punem în tavă tonul (scurs foarte bine în prealabil, și cel în apă și cel în ulei). Apoi ornăm cu ceapă, măsline, gogoșarul murat.


    Punem piper. Batem un ou cu cca 3 linguri de smântână și turnăm peste tartă. Și uite așa nu se mai vede mândrețe de ornament ce făcui :)


    Ornăm deasupra cu restul de aluat rămas, tăiat fâsii, ungem aluatul de deasupra cu gălbenuș de ou și dăm la cuptor pt cca 20-30 de minute, în funcție de cuptor.

     


    Scoasă de la cuptor:


    Secționată:

     

    Și o felie:

     


    Poftă bună!

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • gabriela

    o sa incer s-o fac si eu. doar cand vad pozele imi intra o pofta nebuna(arata super).

    26.08.2008
  • Rezultatele concursului

    [...] Tart? cu ton (buc?tar: Edith Fr

    01.09.2008
Autor: ebucataria.ro