Tartar de creveți cu Wasabi Aioli

19.08.2008 0 comentarii
  1. Bucătar: Sorin Barbu Restaurant DaDa, București
    foto: George Șerban


    O specialitate pentru amatorii de mâncăruri exotice și pentru cei cărora le plac fructele de mare. Ingrediente:

    • 150 gr. creveți
    • 30 gr. castraveți
    • 10 gr. ceapă verde
    • 15 ml. suc lămâie
    • 60 gr. lime (lămâie verde)
    • 25 gr. roșii uscate
    • 10 gr. usturoi
    • 30 ml. ulei
    • 50 ml. vin alb
    • 5 gr. praf Wasabi
    • 15 ml. oțet de ghimbir
    • 10 gr. capere
    • 1 ou

    Se prepară Wasabi Aioli astfel: usturoiul se taie felii subțiri și se rumenește în puțin ulei, se stinge cu vinul alb și se lasă la foc mic 10 minute. Se prepară o maioneză la care se adaugă usturoiul, Wasabi și oțetul de ghimbir. Creveții se curăță, se spală, se scurg de apă și se toacă nu foarte fin. Apoi se amestecă cu zeama de lămâie și ceapă verde tocată. (click pe poze pentru mărire)


    Tartarul de creveți se montează pe felii de castraveți, în formă, iar deasupra se pun roșiile uscate, tocate. Separat se serveste Wasabi Aioli și jumătate de lime.


    Se decorează cu sos de oțet balsamic, capere și ulei de măsline extravirgin.

     

     

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro