Tiramisu

28.04.2018 0 comentarii

Ce desert nu poate da niciodată greş? Tiramisu, vor spune mulţi şi nu se vor înşela pentru că acest dulce este uşor de preparat şi spectaculos ca aspect şi gust!

  1. Ingrediente

    1 pachet de pişcoturi (500 g)
    cafea proaspăt măcinată
    1 lingură de rom sau 1 linguriţă de esenţă de rom
    5 ouă (gălbenuşuri)
    2 cutii de Mascarpone
    1 linguriţă cacao
    1 pachet de frişcă (150 ml)
    5 linguri lapte
    5 linguri zahăr

    Mod de preparare


    Mixează într-o cratiţă, pe foc, la bain-marie 5 linguri de lapte cu 5 linguri de zahăr şi 5 gălbenuşuri, până totul devine o compoziţie mai groasă.

    Dă-o de pe foc şi las-o să se răcească.

    Separat, prepară frişca. E de preferat să se opteze pentru frişcă lichidă pe care să o preparăm mixând cu telul sau mixerul.

    Când totul este rece, într-un bol mare, amestecă cele două cutii de Mascarpone cu această compoziţie preparată la bain-marie şi jumătate din frişcă.

    Prepară o cafea foarte tare, fără zahăr, scursă de zaţ şi în care am pus şi 1 lingură de rom sau 1 linguriţă de esenţă de rom.

    Ia un platou dreptunghiular şi tapetează jos cu o folie alimentară.

    Aşază aici câte un strat de pişcoturi înmuiate (înmoaie fiecare pişcot în cafea, aceasta fiind şi ea rece), un strat de cremă. Alt strat de pişcoturi înmuiate, apoi alt strat de cremă până terminăm pişcoturile.

    Ultimul strat trebuie să fie de cremă, peste care putem adăuga frişcă, pudră de cacao sau ciocolată topită.

    Dă-o la frigider câteva ore înainte de a o savura.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro