Tocăniţă cu legume şi piept de pui

Cum să nu-ţi placă tradiţionala tocăniţă cu legume şi piept de pui, mai ales dacă este pregătită cu ingrediente proaspete şi după următoarea reţeta clasică?
-
Ingrediente
1 piept de pui
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 ceapă
1 morcov
2 cartofi
1 vânătă
1 dovlecel
1 cană suc de roşii
sare, piper
½ legătură pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare
Ia pieptul de pui, spală-l, usucă-l pe un prosop de hârtie şi porţionează în bucăţi mai mari sau mai mici, după preferinţă.
Spală şi taie şi legumele.
Într-o cratiţă, încinge aproximativ 50 ml ulei. Pune întâi pieptul de pasăre pentru a se căli foarte puţin, după aceea ceapa.
Când ceapa a început să se înmoaie, adaugă 1 ceaşcă de apă rece şi, treptat, pune toate legumele (tăiate mărunt) la fiert. Ţine minte că morcovul trebuie pus primul pentru că fierbe mai greu, iar legumele trebuie să aibă mereu puţină apă. Separat, pune apă la fiert, într-un ibric, închide focul când a dat în clocot şi apoi, dacă mai ai nevoie de apă pentru legume, mai adaugă de aici.
Lasă totul pe foc aproximativ 30 de minute.
Când legumele sunt gata, adaugă 1 cană de suc de roşii sau bulion diluat cu puţină apă, cât să cuprindă toată compoziţia.
Sărează, piperează şi adaugă ½ legătură pătrunjel tocat mărunt.
