Tocini din dovlecel
Provenind din Germania, tocinii reprezintă o mâncare practică, rapidă și sățioasă. Deși la baza lor stau cartofii, am înlocuit cu dovlecei, lucru care s-a dovedit destul de gustos.
-
Provenind din Germania, tocinii reprezintă o mâncare practică, rapidă și sățioasă. Deși la baza lor stau cartofii, am înlocuit cu dovlecei, lucru care s-a dovedit destul de gustos.
Ingrediente- 2 ouă
- 100g făină
- Un dovlecel potrivit
- Sare, piper, boia de ardei iute
- Un cățel de usturoi
Am curățat dovlecelul de coajă și l-am dat pe răzătoarea mare.
Pentru a-l împrăștia cât mai tare am tocat usturoiul foarte mărunt. Am făcut o pastă nici prea moale, dar nici tare, din dovlecel, usturoi, ouă, făină și condimente.
Cu o lingură de lemn am porționat tocinii într-o tigaie ulei încins și i-am prăjit pe ambele părți până s-au rumenit.
S-au dovedit a fi foarte buni. Vă recomand să-i serviți cu un mujdei sănătos de usturoi în care adăugați o lingură de smântână.
Poftă bună!
mmmm....exact asa ceva am facut saptamana trecuta. am mai adaugat putina menta uscata, pentru o aroma mai racoritoare