Tocini din dovlecel

17.09.2015 1 comentarii

Provenind din Germania, tocinii reprezintă o mâncare practică, rapidă și sățioasă. Deși la baza lor stau cartofii, am înlocuit cu dovlecei, lucru care s-a dovedit destul de gustos.

  1. Provenind din Germania, tocinii reprezintă o mâncare practică, rapidă și sățioasă. Deși la baza lor stau cartofii, am înlocuit cu dovlecei, lucru care s-a dovedit destul de gustos.

    Ingrediente

    • 2 ouă
    • 100g făină
    • Un dovlecel potrivit
    • Sare, piper, boia de ardei iute
    • Un cățel de usturoi


    Am curățat dovlecelul de coajă și l-am dat pe răzătoarea mare.


    Pentru a-l împrăștia cât mai tare am tocat usturoiul foarte mărunt. Am făcut o pastă nici prea moale, dar nici tare, din dovlecel, usturoi, ouă, făină și condimente.


    Cu o lingură de lemn am porționat tocinii într-o tigaie ulei încins și i-am prăjit pe ambele părți până s-au rumenit.


    S-au dovedit a fi foarte buni. Vă recomand să-i serviți cu un mujdei sănătos de usturoi în care adăugați o lingură de smântână.


    Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • ramona

    mmmm....exact asa ceva am facut saptamana trecuta. am mai adaugat putina menta uscata, pentru o aroma mai racoritoare

    29.06.2010
Autor: Bogdan Beșliu