Top 5 alimente afrodiziace

12.02.2018 0 comentarii

Arta seducţiei poate fi şi învăţată, iar printre lecţiile de predat ar trebui să fie neapărat un capitol şi despre alimentele afrodiziace. Textura, forma, substanţele nutritive sau toate la un loc le recomandă mai mult pe unele decât pe altele.

 1. Aşadar, dacă vrei să ştii cum ar arăta, în linii mari, dieta pentru dragoste, ai grijă ca următoarele 5 alimente afrodiziace să nu-ţi lipsească din meniu!

  Stridii

  Nu degeaba se spune ca Afrodita, zeiţa iubirii, s-a născut dintr-o scoică. Forma, textura, modul în care savurăm stridiile, dar şi substanţele lor nutritive – toate clasează stridiile pe primul loc în topul celor mai afrodiziace alimente.

  Ele sunt bogate în zinc, un mineral foarte important pentru producţia de testosteron şi care ajută la o bună calitate a materialului seminal.

  În plus, se pare că stridiile cresc secreţia de dopamină, un hormon care duce la un libido crescut atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

  Cicolată neagră


  La azteci, ciocolata era monedă de schimb, fiind asociată cu bogăţia, dar şi cu fertilitatea.

  Mai nou, cercetătorii au descoperit că ciocolata neagră sau cea cu un procent ridicat de cacao ar asigura o viaţă sexuală mai mult decât satisfăcătoare.

  Asta se întâmplă pentru că ea conţine serotonină, “hormonul fericirii”, dar şi feniletilamină, o substanţă chimică produsă de creierul nostru atunci când suntem îndrăgostiţi.

  Sparanghel

  Pe lângă formă şi textură, sparanghelul conţine acid folic într-o cantitate destul de mare. Acesta are proprietăţi esenţiale în creşterea producţiei de histamină.

  Cum toate se leagă, histamina, la rândul ei, este importantă în sporirea dorinţei sexuale la bărbaţi şi femei, deopotrivă.

  Ardei iuţi chili

  Vrei senzaţii mai intense? Consumă ardei iuţi, bineînţeles, cu măsură, pentru că capsaicina pe care o conţin poate fi şi dăunătoare, nu doar benefică.

  Totuşi, în momente cheie şi în cantităţi rezonabile, chili au capacitatea de a ajuta la eliberarea endorfinelor şi de a îmbunătăţi fluxul sanguin.

  Seminţe de dovleac

  Ieftine şi la îndemână, presară câteva seminţe de dovleac în salate sau consumă-le că atare pentru o viaţă sexuală mai activă. Principala lor calitate în acest context este cantitatea mare de zinc. Nu de puţine ori, deficienţa de zinc, mai ales la femei, a fost asociată cu un libido foarte scăzut.

  În plus, seminţele de dovleac sunt o sursă importantă de acizi graşi Omega 3, esenţiale pentru o sănătate sexuală bună.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro