Tort cu blat de ness

Prăjiturile cu cafea sau ness au o aromă aparte, aşa că îţi propunem acest tort cu blat de ness, un desert versatil, delicios şi foarte uşor de preparat!
-
Ingrediente
- Pentru aluat
6 ouă
6 linguri făină
6 linguri zahăr
8 linguri apă rece
Un praf sare
- Pentru sirop
100 g zahăr
150 ml apă
50 g ness
- Pentru cremă
200 g unt
100 g zahăr
4 ouă
100 g
- Pentru ornare
Câteva vişine
O bucăţică de ciocolată
Frişcă
Mod de preparare:
Începe prin a prepara blatul: amestecă gălbenuşurile cu cele 8 linguri de apă rece. Apoi adaugă zahărul, făina şi un praf de sare.
Într-un alt vas, bate albuşurile spumă şi adaugă-le peste compoziţia de mai sus.
Coace într-o formă de tort sau vas rotund. Când este gata şi se răceşte, taie pe jumătate, în două forme rotunde.
Prepară apoi siropul, amestecând zahărul, apa şi nessul. Însiropează ambele părţi de blat.
Obţine crema amestecând untul cu zahărul, până când zahărul se topeşte. Adaugă treptat gălbenuşurile.
Bate albuşurile spumă, după care adaugă şi frişca.
Adaugă peste prima compoziţie. Umple tortul cu această cremă, decorează cu frişcă, vişine şi rade ciocolată peste.
