Tort de mere
Dacă vrei să încerci un tort poate nu atât de sofisticat, dar delicios şi uşor de preparat, următoarea reţetă de tort de mere îţi vine în ajutor!
-
Nu vei avea nevoie de ingrediente pretenţioase, ci de unele simple şi destul de ieftine. În schimb, pentru a-l face puţin mai spectaculos, îl poţi orna cu frişcă şi topping de ciocolată.
Ingrediente:
8 ouă16 linguri ulei16 linguri făină350 g zahăr tos + 200 g zahăr1 ceşcuţă apă rece1 praf sare1 pliculeţ amoniu pentru prăjituriZeama de la ½ lămâie3-4 mere
Mod de preparare
Topeşte 200 g zahăr într-un vas în care intenţionezi să prepari tortul. Uniformizează lichidul pe fundul, dar şi pe pereţii cratiţei. Lasă la răcit pentru a prinde o pojghiţă subţire.
Taie feliile de mere, prăjeşte-le un pic şi aşază-le în cratiţa cu zahărul topit.
Apoi, ocupă-te de aluat:
Desparte gălbenuşurile de albuşuri şi pune-le pe fiecare în vase diferite.
Amestecă albuşurile cu 300-350 g zahăr, în funcţie de cât de dulce doreşti tortul. Bate cu telul sau mixerul (cu telul aluatul va fi mai pufos) şi, treptat, adaugă o ceşcuţă cu apă rece. Apa are rolul de a ajuta la topirea zahărului şi de a face compoziţia mai pufoasă.
Înainte sau între timp, ocupă-te de gălbenuşuri: adaugă un praf de sare şi amestecă-le cu 16 linguri de ulei, adăugate treptat.
Toarnă compoziţia de gălbenuşuri peste cea de albuş, amestecă un pic şi apoi adaugă cele 16 linguri de făină.
Când totul este încorporat, stinge amoniul pentru prăjituri cu zeamă de lămâie (o jumătate de ceşcuţă sau cât este necesar pentru a se topi) şi apoi adaugă-l în compoziţia principală. Amestecă încet, de astă dată, toarnă în vasul în care ai ars zahărul şi ai aşezat merele şi dă la cuptor până se rumeneşte.