Tort de mere

15.08.2015 0 comentarii

Dacă vrei să încerci un tort poate nu atât de sofisticat, dar delicios şi uşor de preparat, următoarea reţetă de tort de mere îţi vine în ajutor!

 1. Nu vei avea nevoie de ingrediente pretenţioase, ci de unele simple şi destul de ieftine. În schimb, pentru a-l face puţin mai spectaculos, îl poţi orna cu frişcă şi topping de ciocolată. 
   
  Ingrediente: 
   
  8 ouă
  16 linguri ulei
  16 linguri făină
  350 g zahăr tos + 200 g zahăr
  1 ceşcuţă apă rece
  1 praf sare
  1 pliculeţ amoniu pentru prăjituri
  Zeama de la ½ lămâie
  3-4 mere

  Mod de preparare

  Topeşte 200 g zahăr într-un vas în care intenţionezi să prepari tortul. Uniformizează lichidul pe fundul, dar şi pe pereţii cratiţei. Lasă la răcit pentru a prinde o pojghiţă subţire. 
   
  Taie feliile de mere, prăjeşte-le un pic şi aşază-le în cratiţa cu zahărul topit. 
   
  Apoi, ocupă-te de aluat: 
   
  Desparte gălbenuşurile de albuşuri şi pune-le pe fiecare în vase diferite. 
   
  Amestecă albuşurile cu 300-350 g zahăr, în funcţie de cât de dulce doreşti tortul. Bate cu telul sau mixerul (cu telul aluatul va fi mai pufos) şi, treptat, adaugă o ceşcuţă cu apă rece. Apa are rolul de a ajuta la topirea zahărului şi de a face compoziţia mai pufoasă. 
   
  Înainte sau între timp, ocupă-te de gălbenuşuri: adaugă un praf de sare şi amestecă-le cu 16 linguri de ulei, adăugate treptat. 
   
  Toarnă compoziţia de gălbenuşuri peste cea de albuş, amestecă un pic şi apoi adaugă cele 16 linguri de făină. 
   
  Când totul este încorporat, stinge amoniul pentru prăjituri cu zeamă de lămâie (o jumătate de ceşcuţă sau cât este necesar pentru a se topi) şi apoi adaugă-l în compoziţia principală. Amestecă încet, de astă dată, toarnă în vasul în care ai ars zahărul şi ai aşezat merele şi dă la cuptor până se rumeneşte. 
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro