Tort de portocale

O alternativă la prăjiturile cu ciocolată sau cu tot felul de creme, acest tort de portocale este un desert răcoritor, uşor şi delicios!
-
Ingrediente:
6 ouă200 g zahăr4-5 portocale200 ml lapte3 pliculeţe gelatină600 g frişcă250 g pişcoturi de şampanie
Curăţă şi taie rondele portocalele, după care lasă-le într-un vas cu zahăr, pentru însiropare.
Rade coaja de la 1 ½ portocale şi păstreaz-o pentru mai târziu.
Bate bine ouăle cu zahărul, adaugă laptele şi apoi pune totul la bain-marie.
Pune într-un ibric mai mic cele 3 plicuri de gelatină cu apă rece până se umflă bine gelatina şi ţine-o pe foc până se topeşte.Când compoziţia de ouă se încălzeşte, adaugă gelatina topită şi amestecă totul până devine ca o smântână.Dă de pe foc, adaugă coaja de portocale şi lasă să se răcească. Atunci când compoziţia este răcită complet, încorporează şi frişca.
Tapetează un vas cu hârtie pergament şi aşază pe fund şi margine rondelele de portocale. Toarnă încet un strat de cremă, aşază apoi un strat de pişcoturi, un alt strat de cremă şi la final încă un rând de pişcoturi.
Dă la frigider, până a doua zi, când răstoarnă tortul pe un platou şi îndepărtează cu grijă celofanul sau hartia pergament.
