Tort mousse cu jeleu de căpșuni

15.08.2016 20 comentarii
  1. Bucătar: Edith Frîncu

    Acest tort are două părți: mousse-ul și jeleul. Pentru mousse, avem nevoie de:

    • 500 ml frișcă
    • 50 g zahăr
    • 80 ml lapte
    • 2 ouă
    • 2 plicuri de gelatina+ 50 ml lapte
    • vanilie

    Pentru jeleul de căpșuni:

    • 600 g căpșuni
    • 150 g zahăr pudră
    • 2 plicuri gelatină+50 ml apă

    Pentru a prepara mousse-ul, se bate frișca și se pune la frigider. Într-o crăticioara se pun: zahărul, ouăle bătute în prealabil și 80 ml lapte. Se amestecă bine să se omogenizeze și apoi se pun pe foc. Se țin pe foc aproximativ 2 minute, cât să se topească zahărul.

     


    Se înmoaie gelatina în cca 50 ml lapte și se încalzește pe foc (sau pe baie de apă) până se dizolvă gelatina. Ambele compozitii se lasă puțin la răcit. Se scoate frișca de la frigider, se oprește puțină pentru ornat iar peste restul se toarnă cele 2 compoziții și esența de vanilie. Se amestecă bine, apoi se dă cca 15 minute la congelator, după care se pune într-o formă de tort cu pereții detașabili, cu folie de plastic în ea (a mea a avut 24 cm) și se dă la frigider.


    Jeleul de căpșuni
    Între timp facem jeleul de căpșuni. Mixăm bine căpșunile în blender cu 150 g zahăr pudră (eu nu mai am blender, deci am făcut cu mixerukl stick). Oprim 2-3 căpșuni pentru ornat. Dizolvăm gelatina în 50 ml apă și apoi o topim pe baie de apă și o amestecăm cu căpșunile mixate.

     


    Dăm cca 20 minute la congelator. Scoatem mousse-ul de frișca (care a stat cca 30 minute la frigider) din tavă și îl întoarcem pe un platou. Punem din nou inelul în jurul lui și turnăm jeleul de căpșuni (care a stat 15-20 min la congelator).

     


    Acoperim și lăsăm la frigider până a doua zi, când îl ornăm după pricepere.

     


    În secțiune arată așa:

     


    Bun rău, răcoros și destul de lejer... Merge desigur și cu alte fructe. Poftă bună!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Nevasta

    Cat de bun arata. Trebuie sa-l incerc si eu. (Dupa cura asta de slabire :D )

    21.08.2008
  • Edith

    E tare bun si racoros. Numai sa mai gasesti capsune sau il faci cu alte fructe... :)

    24.08.2008
  • Incepe votarea

    [...] Tort mousse cu jeleu de c?p?uni (buc?tar: Edith Fr

    26.08.2008
  • gabriela

    buna edith. am incercat sa fac tortul si... mi-a iesit fffff. bun.

    26.08.2008
  • Lory

    Bafta Edith!! am votat aceasta reteta pentru ca e superr prezentata de gust nu mai spun....si celelalte retete ale tale sunt minunate...dar dupa cum am citit pot vota doar una...asa ca am ales :)

    27.08.2008
  • ebucataria.ro

    @Lory: poti vota mai multe retete - dar la fiecare reteta, o singura data.

    27.08.2008
  • ania

    votat ca e singura chestie dulce de aici. acum ma duc sa dau minus la tot ce contine peste :D

    27.08.2008
  • De neinteles » Blog Archive » votati tort!

    [...] siiiiii ma gandeam eu ca poate daca tanti care a pregatit tortul castiga concursul… primesc si eu macar o felie din el. asadar o sa bat frumos din gene si o sa va rog sa apasati pe semnul verde de sub titlu pentru a vota Tortul mousse cu jeleu de c?p?uni [...]

    27.08.2008
  • ania

    facut reclama! astept tort :D

    27.08.2008
  • Edith

    @gabriela: wow ce rapida esti! ma bucur ca ti-a placut! poate ca ai luat reteta de pe blog.. :) @Lory: merciiik, Lory! poti vota fiecare reteta asa cum ti-au spus adminii :) @ania: merciiik pt vot si pentru reclama, Ania! Raman datoare! Deci la tarta cu ton sa inteleg ca ai dat vot in minus... hmm :P

    27.08.2008
  • Livia

    maaaamiiiii.....ce bun pare =P~

    28.08.2008
  • james crissilv

    Fac tot ce imi spui numai sa castigi. ca meriti. m-am mutat in casa noua dar am ramas acelasi: www.jamescrissilv.ro te-am trecut in blogroll o zi minunata iti doresc

    30.08.2008
  • Edith

    Merci, James! Daca m-ai votat e de ajuns :) Te-am vizitat in noua casa, sa o stapanesti sanatos! :)

    31.08.2008
  • DarkFantasy

    wa...:|....unde votez?:))

    01.09.2008
  • DarkFantasy

    ahha...tocmai s`a incheiat....ieri;))

    01.09.2008
  • Edith

    dark fantasy merci de intentie! :)

    01.09.2008
  • Amalia

    Edith felicitari, nu stiam ca participi la concurs ca te votam, acum am gasit site-ul asta. Tortul tau arata super !

    03.09.2008
  • butensky

    cite grame are 2 plicuri de gelatina? merci

    12.09.2008
  • Edith

    Amalia, nu-i nimic, merci oricum :) @butensky: un plic de gelatina are 10 g din cate stiu eu...

    16.09.2008
  • andreea

    te rog nu poti sa imi spui ce origine e?

    23.01.2009
Autor: ebucataria.ro