Tort mousse cu jeleu de căpșuni
-
Bucătar: Edith Frîncu
Acest tort are două părți: mousse-ul și jeleul. Pentru mousse, avem nevoie de:- 500 ml frișcă
- 50 g zahăr
- 80 ml lapte
- 2 ouă
- 2 plicuri de gelatina+ 50 ml lapte
- vanilie
Pentru jeleul de căpșuni:
- 600 g căpșuni
- 150 g zahăr pudră
- 2 plicuri gelatină+50 ml apă
Pentru a prepara mousse-ul, se bate frișca și se pune la frigider. Într-o crăticioara se pun: zahărul, ouăle bătute în prealabil și 80 ml lapte. Se amestecă bine să se omogenizeze și apoi se pun pe foc. Se țin pe foc aproximativ 2 minute, cât să se topească zahărul.
Se înmoaie gelatina în cca 50 ml lapte și se încalzește pe foc (sau pe baie de apă) până se dizolvă gelatina. Ambele compozitii se lasă puțin la răcit. Se scoate frișca de la frigider, se oprește puțină pentru ornat iar peste restul se toarnă cele 2 compoziții și esența de vanilie. Se amestecă bine, apoi se dă cca 15 minute la congelator, după care se pune într-o formă de tort cu pereții detașabili, cu folie de plastic în ea (a mea a avut 24 cm) și se dă la frigider.
Jeleul de căpșuni Între timp facem jeleul de căpșuni. Mixăm bine căpșunile în blender cu 150 g zahăr pudră (eu nu mai am blender, deci am făcut cu mixerukl stick). Oprim 2-3 căpșuni pentru ornat. Dizolvăm gelatina în 50 ml apă și apoi o topim pe baie de apă și o amestecăm cu căpșunile mixate.
Dăm cca 20 minute la congelator. Scoatem mousse-ul de frișca (care a stat cca 30 minute la frigider) din tavă și îl întoarcem pe un platou. Punem din nou inelul în jurul lui și turnăm jeleul de căpșuni (care a stat 15-20 min la congelator).
Acoperim și lăsăm la frigider până a doua zi, când îl ornăm după pricepere.
În secțiune arată așa:
Bun rău, răcoros și destul de lejer... Merge desigur și cu alte fructe. Poftă bună!
Cat de bun arata. Trebuie sa-l incerc si eu. (Dupa cura asta de slabire :D )
E tare bun si racoros. Numai sa mai gasesti capsune sau il faci cu alte fructe... :)
[...] Tort mousse cu jeleu de c?p?uni (buc?tar: Edith Fr
buna edith. am incercat sa fac tortul si... mi-a iesit fffff. bun.
Bafta Edith!! am votat aceasta reteta pentru ca e superr prezentata de gust nu mai spun....si celelalte retete ale tale sunt minunate...dar dupa cum am citit pot vota doar una...asa ca am ales :)
@Lory: poti vota mai multe retete - dar la fiecare reteta, o singura data.
votat ca e singura chestie dulce de aici. acum ma duc sa dau minus la tot ce contine peste :D
[...] siiiiii ma gandeam eu ca poate daca tanti care a pregatit tortul castiga concursul… primesc si eu macar o felie din el. asadar o sa bat frumos din gene si o sa va rog sa apasati pe semnul verde de sub titlu pentru a vota Tortul mousse cu jeleu de c?p?uni [...]
facut reclama! astept tort :D
@gabriela: wow ce rapida esti! ma bucur ca ti-a placut! poate ca ai luat reteta de pe blog.. :) @Lory: merciiik, Lory! poti vota fiecare reteta asa cum ti-au spus adminii :) @ania: merciiik pt vot si pentru reclama, Ania! Raman datoare! Deci la tarta cu ton sa inteleg ca ai dat vot in minus... hmm :P
maaaamiiiii.....ce bun pare =P~
Fac tot ce imi spui numai sa castigi. ca meriti. m-am mutat in casa noua dar am ramas acelasi: www.jamescrissilv.ro te-am trecut in blogroll o zi minunata iti doresc
Merci, James! Daca m-ai votat e de ajuns :) Te-am vizitat in noua casa, sa o stapanesti sanatos! :)
wa...:|....unde votez?:))
ahha...tocmai s`a incheiat....ieri;))
dark fantasy merci de intentie! :)
Edith felicitari, nu stiam ca participi la concurs ca te votam, acum am gasit site-ul asta. Tortul tau arata super !
cite grame are 2 plicuri de gelatina? merci
Amalia, nu-i nimic, merci oricum :) @butensky: un plic de gelatina are 10 g din cate stiu eu...
te rog nu poti sa imi spui ce origine e?