Tortilla de cartofi

25.03.2018 0 comentarii

Pentru o omletă ceva mai diferită şi mult mai gustoasă, reţeta următoare poate fi varianta perfectă! E simplă, rapidă şi delicioasă: tortilla de cartofi!

  1. Ingrediente

    4 cartofi
    5 ouă
    sare, piper
    1 ceapă
    150 ml ulei de măsline
    1 linguriţă pătrunjel mărunţit
    2 linguri rădăcină de ghimbir ras

    Mod de preparare

    Curăţă de coajă şi spală cei 4 cartofi. Taie-i în rondele subţiri.

    Într-o tigaie, încălzeşte un pic de ulei de măsline. Pe toată suprafaţa tigăii adaugă rondelele de cartofi, apoi ceapa tăiată mărunt, presară ghimbirul (dacă vrei, poţi folosi doar ghimbir sau doar ceapă), un praf de sare, după care mai stropeşte puţin cu ulei de măsline.

    Repetă procedura până se termină cantitatea de cartofi şi ceapă: alt strat de cartofi, ceapă, ghimbir, sare şi ulei de măsline.

    Găteşte la temperatură medie, întorcând cartofii din când în când. Unele felii se pot rupe, dar nu e nicio problemă. Găteşte până când sunt moi, dar nu aurii, aproximativ 15 minute.

    Dă de pe foc şi lasă-i să se scurgă, păstrând 2-3 linguriţe din ulei.

    Lasă să se răcească, aproximativ 10 minute.

    Apoi, adaugă mixtura de mai sus într-un vas mai mare şi adaugă peste ea ouăle bătute în prealabil. Asezonează iar cu sare şi piper.

    Într-o tigaie rotundă, curată, încinge 2 linguriţe de ulei de măsline. Adaugă mixtura de cartofi şi ou, nivelând frumos.

    Dă focul mai încet şi scutură tot timpul tigaia pentru ca compoziţia să nu se lipească.

    Când începe să se rumenească pe o parte, e timpul să o întorci. Dacă e destul de legată, poţi face asta cu o spatulă mai lată, dacă nu, foloseşte-te de o farfurie întinsă.

    Dă tigaia de pe foc, acoperă cu o farfurie, întoarce, după care adaugă din nou tortilla în tigaie, astfel încât partea de jos să fie cea care era sus, cea nefăcută.

    Găteşte aproximativ 10 minute, până când trece testul băţului de chibrit.

    Adaugă pe o farfurie întinsă, presară pătrunjel tocat mărunt şi serveşte caldă.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro