Tortillas aperitiv

19.08.2008 0 comentarii
 1. Rețeta asta am "furat-o" de la Edith și am modificat-o doar foarte puțin, dar nu în punctele esențiale. E o rețetă care durează puțin și rezultatul e delicios. Sunt două variante, cu brânză și cu pate, eu le-am făcut pe amandouă, și mai jos aveți ingredientele pentru ambele. Pentru tortillas aperitiv, aveți nevoie de:

  • 8 lipii mari
  • 3 cutii Almette (eu am folosit două cu verdeață și una cu hrean)
  • 3 cutii pate de ficat de rață  (sau orice alt fel vă place)
  • 1 borcan mic castraveți murați
  • 1 borcan mic gogoșari murați
  • 4-5 castraveți mici
  • 100 gr. unt


  Pentru cele cu brânză, puneți într-un castron cele 3 cutii de Almette, 50 gr. de unt și castraveții mici tăiați cubulețe, cât mai mărunt (eu le-am pus pe toate la robotul de bucătărie și le-am amețit până au ieșit pastă). Pentru cele cu pate, am amestecat pateul cu unt, cu o mână bună de gogoșari murați tăiați mărunt și cu 8-10 castraveciori murați (cei pe care îi aveam eu erau foarte mici) și le-am dat iarăși la robot. Atenție, gogoșarii și castraveții murați trebuie bine scurși înainte. Eu i-am lăsat pe hârtie absorbantă vreo 15-20 de minute.

   


  Apoi, am întins o lipie pe o folie de plastic, am uns-o cu crema de brânză, apoi peste ea am pus altă lipie, am uns-o și pe aceasta, apoi încă o lipie unsă după care una "de capac", neunsă cu nimic. Le-am strâns sul, cu atenție să nu se crape lipiile, le-am înfășurat în folia de plastic cât am putut de strâns și apoi le-am dat la frigider. Exact la fel am făcut și cu cealaltă cremă, am uns-o pe lipii pe care le-am strâns în același fel.


  Le-am lăsat la frigider cam 24 de ore. La final arătau așa.


  Poftă bună!

   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț