Trandafiri cu mere

Desert gustos, simplu şi de mare efect? Da, se poate! La petreceri sau atunci când vrei să te răsfeţi cu un dulce inedit, încearcă aceşti trandafiri cu mere!
-
Ingrediente
3-4 mere
3-4 linguri gem de piersici/caise/portocale
2 linguri apă rece
1 pachet foi de plăcintă (de post)
scorţişoară
Mod de preparare
Spală 3-4 mere, curăţă-le de partea din mijloc, taie-le pe jumătate, după care feliază în felii foarte subţiri.
Diluează 3-4 linguri de gem în 2 linguri de apă rece şi lasă separat, într-un bol.
Aşază o foaie de copt pe o planşetă sau pe masa de bucătărie. Peste, întinde o foaie de plăcintă.
Porţionează foaia de plăcintă în 4 dreptunghiuri. Unge-le cu compoziţia de gem.
După aceea, aşază feliile de măr: se pune un rând de mere, pe margine, astfel încât un sfert din felia de măr să să fie în afară. Presară scorţişoară.
Împătureşte foaia de plăcintă peste mere în două, astfel încât sfertul acela de măr să rămână şi acum în afară.
Se rulează astfel încât fiecare fâşie de foaie de plăcintă să aibă formă de trandafir.
Se procedează la fel cu fiecare foaie de plăcintă.
Se aşază fiecare trandafiraş astfel obţinut în câte o formă de brioşă.
Se dă la cuptor, se lasă până se rumenesc uşor, iar după se pudrează cu zahăr farin.
