#Twittersandwich

02.07.2015 10 comentarii

Ieri am făcut un exercițiu culinar pe Twitter. Am făcut un sandwich colectiv: eu am propus primele două ingrediente, mini-ciabatta și mușchi de porc (deși, între noi fie vorba, alea erau ciabatt, fie ele și mini, cam cum sunt eu văr de gradul 1 cu Jamie Oliver, dar dacă așa scria pe etichetă...) și twitteriștii au propus fiecare câte un ingredient. La sfârșit le-am compilat și a ieșit ce vedeți mai jos.

  1. Dar a fost așa fain, că am lăsat sandwich-ul de care vă ziceam ieri deoparte, ca să-l fac pe ăsta.

    N-am putut pune TOT ce s-a propus (unele ingrediente pur și simplu nu se potriveau, altele n-au mai încăput, pe altele nu le-aveam la îndemână)

    Prima dată am făcut sosul de iaurt (l-a vrut foarte tare Claudiu). O lingură de iaurt de oaie și bivoliță, o lingură de ulei de măsline, o lingură de mărar tocat (din păcate, n-am avut decât uscat), doi căței de usturoi (au înlocuit mujdeiul pe care-l vroia Sebi).

    Twittersandwich - iaurtul se amesteca cu marar, usturoi si ulei de masline

    Astea au fost așa-zisele mini-ciabatta.

    Twittersandwich - miniciabatta

    Le-am tăiat în jumătate. Peste una dintre jumătăți am pus salată (cum au propus Natalia, Ștefan și Sebi) și mozzarella (cum au vrut Daniel și Dragoș) tăiată în felii nu foarte subțiri, că erau "baza". 

    Twittersandwich - peste felia de ciabatta se adauga salata verde si mozzarella

    Am pus apoi felii de ceapă roșie (așa mi-a zis Makavelis, iar Dragoș l-a susținut)

    Twittersandwich - se adauga felii de ceapa rosie

    Peste ceapă am pus felii reci din mușchiul rămas de ieri. Apoi am pus muștar (tot Daniel l-a vrut și pe ăsta)

    Twittersandwich - se adauga felii de rosie

    Am adăugat apoi felii de roșii, mai groase, ca să echilibreze brânzeturile ce vor urma. În plus, roșii au vrut Anca, Bogdan, Natalia, Corina, Bogdan Pantoc și ImpreunăReușim, nu puteam să le ratez. Peste ele am pus oregano, cum au cerut Sorin, Ivo și Marian.

    Twittersandwich - peste rosii se presara oregano

    Peste roșii am presărat un pic de parmezan ras (cum au vrut TVdece-ii) și am pus felii subțiri de telemea de capră, cum a vrut Roxana.

    Twittersandwich - se adauga parmezan, oregano si branza de capra

    Cealaltă jumătate de ... ciabatta, să zicem, am uns-o cu sosul de iaurt.

    Twittersandwich - cealalta felie de ciabatta se unge cu sosul de iaurt

    Am pus "capacul". Ca să-l pot mânca, a trebuit să-l presez bine de tot :)

    Twittersandwich - se acopera si se preseaza

    Au mai fost și alte sugestii de ingrediente, poate își găsesc locul într-un sandwich viitor. Pentru că așa de tare m-am distrat ieri, făcând asta, că musai aș vrea să mai fac. Și cred să și prietenii mei de pe Twitter s-au distrat, dacă țin cont de numărul celor care au contribuit, cărora le mulțumesc foarte frumos.

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Alex

    Cam mare :)) ai putut sa-l mananci?:D

    11.11.2010
  • ovi sirb

    Pff, castraveciorii mei nu i-ai pus? :(

    11.11.2010
  • ihearlights

    Arata delicios. As cumpara asa ceva daca s-ar gasi in restaurante! Multumim si noi de exercitiu

    11.11.2010
  • Daniel

    Baaa ce bine arata. Data viitoare daca ai nevoie de ajutor la mancat i'm in :)))

    11.11.2010
  • Simona

    Multumim, Andrei, ca te-ai gandit la noi :)

    11.11.2010
  • andrei crivat

    @Alex: a fost greu, da' am reusit in cele din urma :) @Ovi: imi pare rau, da' am anuntat de ieri pe twitter ca nu mai incap :( @ihearlights - cred c-ar fi destul de scump :)) @Daniel: pai data viitoare vreau sa fac mai multe, asa ca o sa apelez cu incredere la tine :)

    11.11.2010
  • Cojo

    Acum sa vedem cum il mancam :)

    11.11.2010
  • nwradu

    N-am fost pe faza, sa zic si eu de un ou fiert si feliat sau chiar de un ou prajit si pus in sandvis ca aici: http://www.nwradu.ro/2010/05/cel-mai-mare-burger-pe-care-l-am-mancat-vreodata/

    11.11.2010
  • andrei crivat

    @Nwradu - data viitoare :)

    11.11.2010
  • sorin

    Cred ca mergea sa dai cu usturoiul pe paine ca pe bruschete si putin unt..

    03.03.2011
Autor: Andrei Crivăț